Tietohaarukka kokoaa luvut pellolta pöytään

tietohaarukka_2021
Tietohaarukka - tilastotietoa elintarvikealasta -julkaisu on monipuolinen tilastopaketti koko ruokaketjusta, niin alkutuotannosta, elintarviketeollisuudesta kuin ruuan kulutuksestakin.

Vuoden 2021 Tietohaarukka esittää tiedot kuluttajan näkökulmasta kaupasta keittiön kautta pelloille ja vesiin. Tietohaarukan tuoreimmat tiedot ovat pääosin pandemiavuodelta 2020, jolloin Suomi nostettiin maailmanlaajuisessa Global Food Security Index -vertailussa ruokaturvan ykkösmaaksi. Mukana on myös tietoja aikaisemmilta vuosilta sekä kansainvälisiä vertailulukuja. Vuoden 2021 Tietohaarukka sisältää lisäksi kalatalouden tilastotietoja.

Uudistettu Tietohaarukan verkkojulkaisu antaa reitin luotettavan tiedon alkuperäislähteisiin

Tietohaarukan verkkojulkaisusta löydät linkit taulukoiden alkuperäiseen julkaisuun sekä vinkkejä aiheisiin liittyviin ajankohtaisiin artikkeleihin.

Selaa Tietohaarukka 2021 -julkaisua tästä

Katso myös alla PDF-tiedostoina Tietohaarukka 2021 ruotsin- ja englanninkieliset käännökset Faktagaffeln ja Forkful of Facts. 

Painettu taskukokoinen Tietohaarukka, myös kieliversiot, ovat tilattavissa jaettavaksi esimerkiksi tapahtumissa sekä kansainvälisille vieraille. Julkaisu on maksuton, mutta perimme toimituskulut. Tilausohjeet sivun lopussa.  

Tietohaarukka -julkaisun tuottaa vuosittain Ruokatieto yhteistyössä Agronomiliiton, Luonnonvarakeskus Luken, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n, Svenska Lantbruksproducenternas centralförbund SLC:n ja ProAgria Keskusten Liiton kanssa.

Tilausohjeet Tietohaarukka, Faktagaffel ja Forkful of Facts -julkaisuille

Painettua julkaisua, myös kieliversiot, on tilattavissa sähköpostitse ruokatieto@ruokatieto.fi. Julkaisu on maksuton mutta toimituskulut peritään (käsittelykulut 10 € + postikulut).

  • Laskutusosoite
  • Toimitusosoite (jos eri kuin yllä)
  • Vastaanottajan nimi
  • Vastaanottajan puhelinnumero
  • Vastaanottajan sähköpostiosoite
  • Tilattava määrä
  • Mikä/mitkä kieliversiot

Kiinnostavatko aikaisempien vuosien tilastot? 

Tietohaarukka-julkaisu esittelee uusimmat, yleensä edellisen vuoden tilastoluvut. Lisäksi vertailukuina on sitä edellinen vuosi tai tilastomerkintä sekä usein tilastoja vuodelta 1995, jolloin Suomi liittyi Euroopan unioniin. Alla löydät 2010-luvun jälkipuoliskon Tietohaarukka-tiedostot.

Vuoden 2020 Tietohaarukka sekä ruotsinkielinen Faktagaffeln että englanninkielinen Forkful of Facts löytyvät selausversioina oheisten linkkien takaa:

Suomeksi
Faktagaffeln
Forkful of Facts

Alla olevista linkeistä voit tulostaa tai ladata koko julkaisun itsellesi pdf-tiedostona.