Tietohaarukka kokoaa luvut pellolta pöytään

tietohaarukka_2020
Tietohaarukka - tilastotietoa elintarvikealasta -julkaisu on monipuolinen tilastopaketti koko ruokaketjusta, niin alkutuotannosta, elintarviketeollisuudesta kuin ruuan kulutuksestakin.

Tietohaarukka 2020 -julkaisun tuoreimmat tiedot ovat pääosin vuodelta 2019. Mukana on tilastotietoja aikaisemmilta vuosilta sekä kansainvälisiä lukuja vertailun mahdollistamiseksi.

Tilastolukuina ruokaketjun käytäntöjä ja lisäarvotekijöitä.

Tietohaarukkaan on sisällytetty tilastolukuina ruokaketjun käytäntöjä ja lisäarvotekijöitä, joita voidaan hyödyntää rakennettaessa suomalaisen ruokaketjun vastuullisuuteen nojaavaa kilpailukykykä. 

Numeroita vastuullisuudesta

Tilastot ovat jaoteltu otsikoilla maatalous, elintarvikkeet, päivittäistavarakaupat ja ammattikeittiöt sekä yleiset tiedot. Taulukot ovat järjestetty ruokaketjun mukaan, eli pellosta pöytään. On silti huomattava, ettei valituilla tilastoilla tarkoiteta vastuullisuuden mittaristoa, sillä asiaa koskeva tutkimus on vasta alkuvaiheissaan.

Tietohaarukka -julkaisun tuottaa vuosittain Ruokatieto yhteistyössä Agronomiliiton, Luonnonvarakeskus Luken, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n, Svenska Lantbruksproducenternas centralförbund SLC:n ja ProAgria Keskusten Liiton kanssa.

selaa, tilaa tai lataa itsellesi

Julkaisua on tilattavissa sähköpostitse ruokatieto@ruokatieto.fi. Julkaisu on maksuton mutta toimituskulut peritään (käsittelykulut 7 e + postikulut). Tietohaarukka on saatavissa suomen, ruotsin ja englannin kielellä. 
Kerro tilauksen yhteydessä seuraavat tiedot:

  • Laskutusosoite
  • Toimitusosoite (jos eri kuin yllä)
  • Vastaanottajan nimi
  • Vastaanottajan puhelinnumero
  • Vastaanottajan sähköpostiosoite
  • Tilattava määrä
  • Mikä/mitkä kieliversiot

Vuoden 2020 Tietohaarukka löytyy selausversioina oheisten linkkien takaa:

Suomeksi: https://www.ruokatieto.fi/sites/tietohaarukka/2020_suomi_digi/index.html 
Ruotsiksi: https://www.ruokatieto.fi/sites/tietohaarukka/2020_ruotsi_digi/index.html
Englanniksi: https://www.ruokatieto.fi/sites/tietohaarukka/2020_englanti_digi/index.html

Alla olevista linkeistä voit tulostaa tai ladata koko julkaisun itsellesi pdf-tiedostona.  Mikäli pdf-tiedosto ei aukea, avaa sivu eri verkkoselaimella tai tallenna tiedosto ensin omalle koneellesi ja avaa vasta tämän jälkeen. Tarkista myös pdf-lukuohjemasi asetukset.