Tietohaarukka – Suomalaisen ruokaketjun luvut yksissä kansissa

Tietohaarukka-julkaisu on monipuolinen tilastopaketti, joka kokoaa ruoantuotantoa ja -kulutusta koskevat luvut yksiin kansiin.

Vuoden 2022 Tietohaarukka johdattaa lukijan kaupan ja elintarviketeollisuuden kautta pelloille ja vesiin, minkä jälkeen tutustutaan ruokaketjun vastuullisiin toimintatapoihin. Tietohaarukan tuoreimmat tiedot ovat pääosin toiselta pandemiavuodelta 2021. Mukana on myös tietoja aikaisemmilta vuosilta sekä kansainvälisiä vertailulukuja. Tänä vuonna uusia taulukoita on lisätty päivittäistavaroiden verkkokauppaan ja ruokahävikkiin liittyen.  

Tietohaarukka toimii tietolähteenä niin medialle, opiskelijoille, päättäjille kuin suomalaisesta ruokaketjusta kiinnostuneille Suomessa ja Suomen ulkopuolella. Tutustu Tietohaarukkaan, löydä vastaukset ruokaketjua koskeviin kysymyksiisi ja ota tieto käyttöön! 

TIETOHAARUKAN KOOSTE AVAA TILASTOJA JA NOSTAA ESILLE AJANKOHTAISIA TEEMOJA 

Tietohaarukka on saatavilla taskukokoisena painoksena ja sähköisenä versiona. Tietohaarukan koosteeseen on poimittu tuoreimpia tilastoja suomalaisen ruokaketjun rakenteesta, ruoantuotannosta ja -kulutuksesta sekä ajankohtaisista teemoista. 

Selaa Tietohaarukka 2022 -koostetta tästä 

Tietohaarukka-julkaisun tuottaa vuosittain Ruokatieto yhteistyössä Agronomiliiton, Luonnonvarakeskus Luken, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n, Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC:n ja ProAgria Keskusten Liiton kanssa.  

TASKUKOKOISEN PAINOksEN TILAUSOHJEET 

Tietohaarukan taskukokoinen painos, myös kieliversiot, on tilattavissa sähköpostitse ruokatieto@ruokatieto.fi. Tilaus on maksuton. Ilmoita tilauksessasi: 

  • Vastaanottajan nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite 

  • Toimitusosoite 

  • Tilattava määrä ja kieliversio / -versiot 

KIINNOSTAVATKO AIKAISEMPIEN VUOSIEN TILASTOT? 

Tietohaarukka-julkaisu esittelee uusimmat, yleensä edellisen vuoden tilastoluvut. Lisäksi vertailukuina on sitä edellinen vuosi tai tilastomerkintä sekä usein tieto vuodelta 1995, jolloin Suomi liittyi Euroopan unioniin. Alta löydät 2010-luvun jälkipuoliskon Tietohaarukat PDF-tiedostoina.