Tilastotarinat

Tilastotarinat pukevat Tietohaarukan tilastoja sanoiksi. Niiden aiheiksi on valittu muutamia Tietohaarukkaan otettuja uusia tai tilastointitavaltaan muuttuneita taulukoita sekä kiinnostavia havaintoja.

Vuoden 2019 Tietohaarukkaan lisättiin tietoa maa- ja elintarviketeollisuuden vedenkäytöstä, joka löytyy julkaisusta sivulta 16. Aiempien vuosien tilastoinnin muutoksista kertovat tekstit eläinten hyvinvointikorvauksesta ja maatalousyrityksen määritelmästä.

Kotieläintuotannosta eläinten hyvinvoinnin näkökulmasta kertoo elinten hyvinvointikorvausta käsittelevän tekstin lisäksi broilerien jalkapohjaindeksiä koskeva kirjoitus. Maatalouden lukemia avaavat lisäksi tekstit hunajantuotannosta, kananmunista ja ruisomavaraisuudesta. Yksi Tilastotarina kertoo myös kotimaisesta maataloudesta arktisissa olosuhteissa.

Erikseen esille nostettuja asioita ovat  jo yllä mainittu Suomen ruisomavaraisuus ja elintarvike- ja juomateollisuuden yrityskoon jakauma. Lisäksi yksi teksteistä avaa jo pitkään kuluttajia askarruttanutta pakkausmerkintöjen viidakkoa.