Tietohaarukka – Suomalaisen ruokaketjun luvut yksissä kansissa
Tietohaarukka-julkaisu on monipuolinen tilastopaketti, joka kokoaa ruoantuotantoa ja -kulutusta koskevat luvut yksiin kansiin.
Lue lisääTietohaarukka - osio on tilastopaketti alkutuotannosta, elintarviketeollisuudesta, näiden valvonnasta sekä ruuan kulutuksesta. Ytimessä on Tietohaarukka -julkaisu, johon on koottu edellisen vuoden tilastot ja vertailulukuja aikaisemmilta vuosilta sekä osittain EU:sta. Tietohaarukasta on myös ruotsin- ja englanninkieliset käännökset Faktagaffel ja Forkful of Facts.
Tietohaarukka-julkaisu on monipuolinen tilastopaketti, joka kokoaa ruoantuotantoa ja -kulutusta koskevat luvut yksiin kansiin.
Lue lisääLuonnonvarakeskuksen selvityksen mukaan Ruoka-ala työllistää Suomessa 340 000 henkeä, mikä on 13 prosenttia koko maan työllisistä.
Lue lisääKiinnostus mehiläisten hoitoa kohtaan on kasvanut selvästi viime vuosien aikana. Ruoantuotannon ytimeen kaivataan niin maalla kuin kaupungissakin. Mehiläisten hoito on sekä harrastus että elinkeino.
Lue lisääSuomalaiset käyttävät ruista noin 15,3 kiloa vuodessa asukasta kohden eli yhteensä noin 84 miljoonaa kiloa. Kehitys on ollut huima, sillä vielä vuonna 2013 kotimaista ruista tuotettiin vain 25,7 miljoonaa kiloa ja ulkomailta ostettiin 56,5 miljoonaa kiloa. Vuonna 2017 rukiin suhteen päästiin...
Lue lisääElintarvike- ja juomateollisuus on PK-yritysvaltaista, mikä tarkoittaa, että suurin osa alan yrityksistä on pieniä tai keskisuuria. PK-yritys työllistää määritelmänsä mukaan alle 250 työntekijää ja sen vuosiliikevaihto on enintään 50 miljoonaa euroa.
Lue lisääKananmunatiedotuksen mukaan kananmuna on ravintosisällöltään yksi monipuolisimmista ruoka-aineista. Valkuainen sisältää proteiinien lisäksi vettä ja joitain kivennäisaineita. Keltuaisessa on rasvaa, kaikkia rasvaliukoisia vitamiineja, kivennäisaineita ja proteiinia.
Lue lisää