Normaali versio

Ruokafakta

rt_osio_fakta_marko_myllyaho.jpg

Tietohaarukka-osiossa on paljon hyödyllistä tilastotietoa ruokaketjusta ja syömisestä Suomessa. Ruokaketjun vastuullisuus on jaettu seitsemään ulottuvuuteen: ympäristö, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työhyvinvointi, eläinten hyvinvointi, taloudellinen vastuu ja paikallisuus. Ulottuvuudet on määritelty Elintarvikeketjun vastuullisuus -tutkimuksessa (MTT 2009). Elintarviketietoasetusta kesytetään ruoka-alan yritysten käyttöön suunnitelulla koulutusmateriaalilla Elintarviketieto esiin! 

 

Tietohaarukka 2017

Tietohaarukka kokoaa luvut pellolta pöytään

Tietohaarukka kokoaa luvut pellolta pöytään

Tietohaarukka - tilastotietoa elintarvikealasta -julkaisu on monipuolinen tilastopaketti koko ruokaketjusta, niin alkutuotannosta, elintarviketeollisuudesta kuin ruuan kulutuksestakin.

Lue lisää

RUOKA-ALA ON YKSI SUOMEN TALOUDEN TUKIPILAREISTA

RUOKA-ALA ON YKSI SUOMEN TALOUDEN TUKIPILAREISTA

Luonnonvarakeskuksen selvityksen mukaan Ruoka-ala työllistää Suomessa 340 000 henkeä, mikä on 13 prosenttia koko maan työllisistä.

Lue lisää

HUNAJANTUOTANTO KIINNOSTAA HARRASTUKSENA JA ELINKEINONA

HUNAJANTUOTANTO KIINNOSTAA HARRASTUKSENA JA ELINKEINONA

Kiinnostus mehiläisten hoitoa kohtaan on kasvanut selvästi viime vuosien aikana. Ruoantuotannon ytimeen kaivataan niin maalla kuin kaupungissakin. Mehiläisten hoito on sekä harrastus että elinkeino.

Lue lisää
SUOMI ON NYT RUISOMAVARAINEN MAA

Suomalaiset käyttävät ruista noin 15,5 kiloa vuodessa asukasta kohden eli yhteensä 85,1 miljoonaa kiloa. Tällä hetkellä Suomi on rukiin suhteen omavarainen. Kehitys on ollut huima, sillä vielä kolme vuotta sitten kotimaista ruista tuotettiin vain 25,7 miljoonaa kiloa ja ulkomailta ostettiin 62,3...

Lue lisää

SUOMI ON NYT RUISOMAVARAINEN MAA

Tilastoja - Tietohaarukka
PIENET YRITYKSET OVAT ELINTARVIKE- JA JUOMATEOLLISUUDEN KULMAKIVI

Elintarvike- ja juomateollisuus on PK-yritysvaltaista, mikä tarkoittaa, että suurin osa alan yrityksistä on pieniä tai keskisuuria. PK-yritys työllistää määritelmänsä mukaan alle 250 työntekijää ja sen vuosiliikevaihto on enintään 50 miljoonaa euroa.

Lue lisää

PIENET YRITYKSET OVAT ELINTARVIKE- JA JUOMATEOLLISUUDEN KULMAKIVI

Tilastoja - Tietohaarukka
KANANMUNASTA KAIKKI IHMISEN TARVITSEMAT VALKUAISAINEET

Kananmunatiedotuksen mukaan kananmuna on ravintosisällöltään yksi monipuolisimmista ruoka-aineista. Valkuainen sisältää proteiinien lisäksi vettä ja joitain kivennäisaineita. Keltuaisessa on rasvaa, kaikkia rasvaliukoisia vitamiineja, kivennäisaineita ja proteiinia.

Lue lisää

KANANMUNASTA KAIKKI IHMISEN TARVITSEMAT VALKUAISAINEET

Tilastoja - Tietohaarukka