Normaali versio

Muita elämän etappeja

Kotien juhlien ketju alkaa vauvan syntymisestä ja ristiäisistä. Rippikoulu, valmistujaiset, häät ja hautajaiset kuuluvat elämän etappeihin, joita periaatteessa joka kodissa juhlitaan.

Perinteisiä tarjottavia

Edellä mainitut juhlat perustuvat useimmiten kahvipöytätarjoiluun, jossa on suolaista sekä makeaa tarjottavaa. Kahvipöydän suolaisena ruokana on useimmiten, nykyäänkin, voileipä- ja taytekakut. Voileivät, piirakat ja pasteijat ovat myös säilyttäneet sijan voileipäkakun kyljessä. Lisäksi erilaisten pienten suolaisten suupalojen tarjoaminen on yleistynyt. Kakun lisäksi makeita tarjottavia ovat pullat, kuivakakut, erilaiset tortut ja pikkuleivät. 

Lasillinen kuohuvaa

Onnittelumaljat kuuluvat oleellisena osana juhlatarjoiluihin ja virittävät vieraat juhlatunnelmaan. Juomana voidaan tarjota niin alkoholipitoista kuohuviiniä kuin alkoholitonta juomaa. Alkoholittomia kuohujuomia onkin kaupoissa nykyään tarjolla useita, mutta suosittua on myös itse tehdä sekoitus esimerkiksi kivennäisvedestä ja kotitekoisestä marjamehusta. Pienet poreet juomassa tekevät juhlajuomasta juhlavamman!