Normaali versio

Ruoka ja raha - lisäarvoa lähiruuasta

Myös ruokavalinnoissa raha ja taloudellisuus ovat tärkeitä valintakriteereitä. Valitsemalla lähiruokaa tuetaan oman alueen taloutta ja työllisyyttä. Tässä osiossa käsitellään ruokaketjun vastuullisuutta talouden ja lähiruuan näkökulmista ja pohditaan miten ne voisi tuoda osaksi opetusta.

Katso tältä sivulta kurssilla taltioidut luennot, tutustu lähiopetuksessa tehtyihin tehtäviin ja ota sopivimmat niistä osaksi omaa opetustasi!

Ensimmäinen luento käsittelee suomalaista ruokakulttuuria ja sen kestävyyttä sekä sen tulevaisuutta. Luennoitsijana on Helsingin yliopiston ruokakulttuuriprofessori Johanna Mäkelä.

Ruokatieto_ruoka ja raha_kestävä ruokakulttuuri_Johanna Mäkelä

Toinen luento käsittelee kuluttajuutta erityisesti ruuan ostamisen näkökulmasta. Luennoitsijana on ylitarkastaja Taina Mäntylä Kilpailu- ja kuluttajavirastosta.

Ruokatieto_ruoka ja raha_Taina Mäntylä

Luentojen jälkeen katso liitetiedostoista kurssilla tehdyt tehtävät ja linkkilista.

Kestävä ruoka, vinjetti, Marko Myllyaho