

Tehtäviä
Kemialliset vaarat
-
Millä keittiövälineillä / -käytännöillä vähennetään kemiallisia riskejä?
-
Miksi tuotteita ei säilytetä avatussa säilykepurkissa?
-
Miksi siivousaineita ei säilytetä kuiva-ainevarastossa?
-
Mistä tiedät, sopiiko muoviämpäri tai muu muoviastia elintarvikkeiden säilytämiseen?
Vierasesineet
-
Oletko joskus löytänyt ostamastasi tuotteesta jotain ylimääräistä, mitä? Mistä se oli peräisin?
-
Mitä keittiövälineitä käytetään vierasesineriskien pienentämiseksi?
-
Miksi puisia kauhoja ja muita työvälineitä ei hyväksytä ammattikeittiöön?
Biologiset vaaratekijät
-
Miksi lemmikkejä ei hyväksytä elintarvikkeiden käsittelytiloihin tai varastoihin?
-
Miksi kauppojen ja ravintoloiden tulee säilyttää leipomolaatikot sisällä eikä ulkona?
-
Miksi ruokia ei tule jäähdyttää ulkona edes kovalla pakkasella?
-
Voiko hullun lehmän tautiin sairastua juomalla maitoa?
Pilaantuminen
-
Mitä tuotteita olet heittänyt pois käytöstä? Millä lailla ne ovat olleet käyttökelvottomia tai terveyden kannalta epäilyttäviä?
-
Miten ehkäiset elintarvikkeiden poisheittämistä?
Vaaratekijöiden lähteet
-
Leipä homehtuu? Mistä home voi olla joutunut leipään?
-
Etsi kuvasta mahdollisia saastutuslähteitä.
Kaikki artikkelit aiheesta Elintarvikkeiden hygieniaa uhkaavat tekijät