Ruokaketju tarvitsee osaavaa, alan koulutuksella pätevöitynyttä henkilöstöä. Ruokaa tarvitaan aina, ja niin myös sen tekijöitä. Elintarviketeollisuudessa aukeaa työpaikka arviolta 3500 uudelle osaajalle, kun suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle vuoteen 2025 mennessä. Ruoka-alan järjestöjen Maistuva ammatti -hanke herättää nuorten kiinnostusta ruuan parissa työskentelyyn. Nuoria innostetaan hakeutumaan ruokaketjun ammatillisiin ja akateemisiin opintoihin osallistavalla otteella.
Viestiä viedään nuorille järjestöjen omissa tapahtumissa ja omia viestintäkanavia hyödyntäen. Työkaluina toimivat verkkoviestintä, ammattivideot, oppimistehtävät, kouluvierailut ja messutapahtumat. Nuorten lisäksi kohderyhmänä ovat koulujen opettajat ja opinto-ohjaajat.
Maistuva ammatti -verkkosivu ei ole enää käytettävissä, mutta Maistuva ammatti -videot ovat edelleen saatavilla ja vapaasti käytettävissä.