Aterioiden suunnitteleminen

Ateriasuunnittelun tärkein tavoite on hyvältä maistuva ja monipuolinen ateria. Päivän, viikon, kuukauden ja vuoden aikana syömistämme aterioista ja välipaloista muodostuu kokonaisuus, ruokavalio.

Suunnittelemalla milloin, miten ja mitä syömme, voimme vaikuttaa siihen, minkälainen ruokavaliomme on. Ateriasuunnittelussa voidaan suunnitella yksi ateria tai vierastarjoilu kerrallaan tai päättää kokonaisen viikon ateriat etukäteen.

  • Suunnittelemisesta on hyötyä muutenkin:
  • rahaa säästyy: ei turhia ostoksia tai heräteostoksia ja voit ottaa huomioon tarjoukset ja edulliset kauden tuotteet
  • kaupassa asiointi helpottuu ja nopeutuu, kun valmis ostoslista on mukana
  • ruuanvalmistus nopeutuu
  • aterioista tulee varmemmin monipuolisia
  • ruokailijoiden erikoistarpeet eli erityisruokavaliot ja allergiat tulevat paremmin otetuksi huomioon

Lue lisää tästä osiosta miten ateroita suunnitellaan ja kuinka paljon ruokaa varataan.