Näillä vinkeillä pääset alkuun ateriasuunnittelussa:
ruoka | määrä/henkilö |
---|---|
alkuruokasalaatti | 100-150 g |
vihannekset | 75 g |
savustettu kala | 100 g |
graavattu kala | 100 g |
alkuruokakeitto | 1,5-2 dl |
Ruoka |
määrä/henkilö |
---|---|
salaatti | 150-250 g |
laatikkoruoka | 300-350 g |
fileoitu kala | 150 g |
perkaamaton kala | 250 g |
savustettu lohi/siika | 150-200 g |
paisti | 100-150 g |
pihvit, leikkeet | 130-150 g |
jauheliha, murekeruuat | 100-150 g |
broileri | 200 g |
broileri grillatuna | 250 g |
keitto | 2,5-3 dl |
laatikkoruuat | 300 g |
lihakastike | 150-200 g |
lisäke | määrä/henkilö |
---|---|
keitetyt vihannekset | 75 g |
tuoreet vihannekset esim. salaattiin | 75 g |
keitetty peruna | 2-3 kpl, 200 g |
perunamuusi | 250 g |
ranskanperuna | 150 g |
keittämätön riisi | 50 g ( 1/2 dl) |
keittämätön pasta | 75 g |
kastike | 3/4 dl |
leipää | 20-40 g |
Jälkiruoka | määrä/henkilö |
---|---|
kiisseli | 1 1/2 dl |
marjakeitto | 2-3 dl |
pienet ohukaiset | 6-7 kpl = 150 g |
pannukakku | 150 g |
tuoreet marjat | 2 1/2 dl |
pakastemarjat | 75-100 g |
tuoreet hedelmät | 150 g |
jäätelö, jäädyke | 100 g |
kerma, vaahdottamaton | 1/4 dl |
vaniljakastike | 3/4 - 1 dl |
juustotarjotin | 100 g, 2-4 lajia |
Henkilömäärä | 10 | 20 | 50 |
---|---|---|---|
vettä kahviin | 3 l | 8 l | 15 l |
kahvijauhetta | 5 dl | 500 g | 1000 g |
valmista kahvia | 20 kkp | 50 kkp | 100 kkp |
kermaa (maitoa hieman enemmän) | 2 dl | 4 dl | 7 dl |
sokeria | 250 g | 500 g | 1 kg |
täytekakkua |
4 munan kakku |
8 munan kakku | kaksi 8 munan kakkua |
pullaa | 1,25 dl taikina | 2,5 dl taikina | 5 dl taikina |
ruoka | määrä |
---|---|
voileipäkakku | n. 1 cm viipale/henkilö |
voileivät | 3-4 kpl pieniä voileipiä/vieras |
pikkuleivät | 1 kpl jokaista lajia/vieras |
kahvikakku | yhdestä kakusta saa 30 palaa, varataan 1 viipale/vieras |
kääretorttu | yhdestä tortusta 20 viipaletta |
pyöreä piirasvuoka | 8-12 palaa |
onnittelujuomaa | 1,5 dl/vieras |