Säilyvyys kuiva-ainekaapissa, lämpötila 15 astetta |
Säilyvyys jääkaapissa +2-+6 asetta |
Säilyvyys pakastimessa - 18 astetta |
|
---|---|---|---|
Jauhot | 6kk | - | - |
Hiutaleet | 10kk | - | - |
Pastatuotteet | 1 vuosi | - | - |
Riisi | 1 vuosi | - | - |
Murot | 1 vuosi | - | - |
Säilyvyys kuiva-ainekaapissa, lämpötila 15 astetta |
Säilyvyys jääkaapissa +2-+6 asetta |
Säilyvyys pakastimessa - 18 astetta |
|
---|---|---|---|
Pullat | 1-3 vrk | - | 6-12kk |
Rasvaiset leivonnaiset | n. viikko | - | 3-6kk |
Vaalea leipä | 1-2 vrk | - | 1-3kk |
Ruisleipä | 1-5 vrk | - | 1-3kk |
Kermakuorrutetut kakut | - | 1-3vrk | 3kk |
Säilyvyys kuiva-ainekaapissa, lämpötila 15 astetta |
Säilyvyys jääkaapissa +2-+6 asetta |
Säilyvyys pakastimessa - 18 astetta |
|
---|---|---|---|
Kahvi |
avaamaton 1 vuosi, avattuna maku muuttuu viikossa, säilyy pidempäänkin |
avaamaton 1 vuosi, avattuna maku muuttuu viikossa, säilyy pidempäänkin |
3 kk |
Tee | pussitee 2 vuotta, aromatisoidut teet 1 vuosi | - | - |
Kaakao | 1 vuosi | - | - |
Säilyvyys kuiva-ainekaapissa, lämpötila 15 astetta |
Säilyvyys jääkaapissa +2-+6 asetta |
Säilyvyys pakastimessa - 18 astetta |
|
---|---|---|---|
Pastöroitu maito esim. rasvaton ja kevyt maito | - | n.4vrk | 2kk |
Pastöroitu kerma | - | n.4 vrk | 2 kk |
Piimä | - | 1 viikko | ei onnistu, saostuu |
Jogurtti | - | 1 viikko | ei onnistu |
Viili | - | 1 viikko, huomioi parasta ennen pvm | ei onnistu |
UHT maitovalmisteet eli iskukuumennetut esim. HYLA-kevytkerma | 3kk | avattuna 4 vrk | 2 kk |
Rahka | - | 1 viikko | 2kk |
Juustot | - | 1-2 viikkoa | juustoraaste 2kk |
jäätelö | - | 12 kk |
Säilyvyys kuiva-ainekaapissa, lämpötila 15 astetta |
Säilyvyys jääkaapissa +2-+6 asetta |
Säilyvyys pakastimessa - 18 astetta |
|
---|---|---|---|
Sianliha | - | 2-3 vrk | 3-6 kk |
Naudanliha | - | 4-5 vrk | 6-9 kk |
Jauheliha (myymälässä jauhetttu) | - | 1 vrk | 2-3 kk |
jauheliha (lihateollisuudessa pakattu) | - | viim. myyntipäivä | 2-3 kk |
broileri | - | 1-2 vrk | 3-6 kk |
Säilyvyys kuiva-ainekaapissa, lämpötila 15 astetta |
Säilyvyys jääkaapissa +2-+6 asetta |
Säilyvyys pakastimessa - 18 astetta |
|
---|---|---|---|
Tuore kala | - | 1 vrk | 1-2 kk |
Savustettu kala | - | 1-2 vrk | 1-2 kk |
Hiillostettu kala | - | 1-2 vrk | - |
Lohi- ja tonnikalasäilykkeet | 12 kk | avattuna 1-2 vrk | - |
sillisäilykkeet (puolisäilykkeet) | - | 3-4kk | - |
Säilyvyys kuiva-ainekaapissa, lämpötila 15 astetta |
Säilyvyys jääkaapissa +2-+6 asetta |
Säilyvyys pakastimessa - 18 astetta |
|
---|---|---|---|
Kananmunat | - | viim. myyntipäivä + 2 viikkoa | - |
Säilyvyys kuiva-ainekaapissa, lämpötila 15 astetta |
Säilyvyys jääkaapissa +2-+6 asetta |
Säilyvyys pakastimessa - 18 astetta |
|
---|---|---|---|
Margariini | - |
avattuna 2 viikkoa avaamattomana 2 - 5 kk |
- |
Voi | - |
avattuna 2 viikkoa, avaamattomana 3 kk |
2kk |
Öljy | 10-12kk | 10-12 kk | - |
Säilyvyys kuiva-ainekaapissa, lämpötila 15 astetta |
Säilyvyys jääkaapissa +2-+6 asetta |
Säilyvyys pakastimessa - 18 astetta |
|
---|---|---|---|
Täyssäilykkeet: esim. lihasäilykkeet, hernekeitto ym. | 3 vuotta | avattunaa ja säilytysrasiaan siirrettynä 1-3 vrk | - |
Hedelmäsäilykkeet | 2 vuotta | 1-2 vrk, toiseen astiaan siirrettynä | - |
Puolisäilykkeet: esim. herkkukurkut, etikkapunajuuret, salaatinkastikkeet | 6 kk - 2,5 v avaamattomana | 1-2 kk avattuna | - |
Kuivatut hedelmät | 1 vuosi | - | - |
Pakastetut marjat | - | 1-2 vrk | 1-2 vuotta |
Säilyvyys kuiva-ainekaapissa, lämpötila 15 astetta |
Säilyvyys jääkaapissa +2-+6 asetta |
Säilyvyys pakastimessa - 18 astetta |
|
---|---|---|---|
Kokonaiset | 5 vuotta | - | - |
jauhetut | 3 vuotta | - | - |
Säilyvyys kuiva-ainekaapissa, lämpötila 15 astetta |
Säilyvyys jääkaapissa +2-+6 asetta |
Säilyvyys pakastimessa - 18 astetta |
|
---|---|---|---|
Hentolehtiset esim. kirveli, tilli | - | 3-4vrk | 1 vuosi |
Arat yrtit esim. sitruunamelissa, basilika | 1-2 viikkoa | - | 1 vuosi |
Vahvalehtiset esim. salvia, timjami, rosmariini | - | 10 vrk | 1 vuosi |
Kuivatut yrtit | 2-3 vuotta | - | - |