Varsinais-Suomesta käytetäänkin joskus nimitystä Vakka-Suomi, joka tuo mieleen laajat, viljan viljelyyn hyvin sopivat peltoaukeat. Vakka on historiallinen viljamitta.
Etelä-Pohjanmaan maisemaa taas kutsutaan Latomereksi peltolakeuksilla seisovien latojen vuoksi. Ladoissa on varastoitu heinää ja olkia.
Viereinen kuva kertoo, miten maatilat ovat määrällisesti jakautuneet Suomessa.
Maatilat ovat erikoistuneet joidenkin viljelykasvien viljelemiseen tai tiettyjen kotieläinten kasvattamiseen.
Kasvukausi on pisin Etelä-Suomessa, joten siellä voidaan viljellä useita viljelykasveja ja niiden satoisimpia lajikkeita, mutta pohjoisempana viljelykasvien valikoima vähenee. Eniten viljatiloja on Varsinais-Suomessa ja Etelä-Pohjanmaalla.
Kasvihuonetuotantoa on paljon Pohjanmaalla ja Varsinais-Suomessa. Mansikoita ja muita marjoja viljellään paljon Pohjois- ja Etelä-Savossa sekä Pohjois-Karjalassa. Suurin osa ruokaperunasta viljellään Pohjanmaalla, mutta varhaisperunat ovat usein peräisin Varsinais-Suomesta.
Lypsykarjatalous on suurin kotieläinsektori Suomessa.
Eniten lypsykarjatiloja on Pohjois-Pohjanmaalla ja Pohjois-Savossa. Sikatiloja on lähinnä Pohjanmaalla ja Varsinais-Suomessa. Suurin osa kananmunista tuotetaan Varsinais-Suomessa. Siipikarjanlihaa tuottavat tilat sijaitsevat pääosin Etelä-Pohjanmaalla, Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa.
Alla olevasta kuvasta näkee tarkemmin, mitkä ovat tärkeimmät tuotantosuunnat eri puolilla Suomea.
.