Normaali versio

Ruokaketju - ruuan matka pellolta pöytään

Ruokaketju-tietopaketti sisältää laajasti tietoa ruokaketjusta ja sen eri vaiheista sekä kestävästä kehityksestä.

Ympäristötekijät -osiossa kerrotaan ilmaston ja maaperän vaikutuksesta eliölajiemme menestymiseen.  Luonto ravinnon lähteenä -osiossa esitellään ravintona käytettäviä luonnonvaraisia kasveja, sieniä ja elämiä sekä yleistä kasvien biologiaa. Ravintoa maatilalta -osiossa kerrotaan maatilasta yrityksenä ja maataloudesta ylipäätään, maatilan eläimistä sekä viljely- ja puutarhakasveista, luomutuotannosta ja kasvinjalostuksesta. Elintarviketeollisuusosiossa käsitellään raaka-aineen matkaa aina pellolta pöytään saakka. Kauppaosiossa esitellään tietoa laatutyöstä kaupassa, omavalvontaa sekä tarkemmin pakkausmerkintöjä. Ravitsemus ja ruoan valinta käsittelee erilaisia ravintoaineita ja ruokavalioita sekä ohjeita kuinka tehdä oikeita valintoja ruokalautaselle.

Tästä tietopaketista löydät vastaukset muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

Mitä etua ja haittaa pohjoisesta sijainnista on ruoan tuotannolle?
Minkä värinen on Limousine?
Miten juustoa tehdään?
Miksi lukea pieni präntti pakkauksessa?
Miten kauan leipä säilyy pakastimessa?
Miten syödä terveellisesti?
 

Ruokaketju, vinjetti, Marko Myllyaho