Kananmunaa sopivasti

Kananmuna on luonnon monipuolinen ravintoainepakkaus.

Se on varsinainen taikapallo, joka kuohkeuttaa ja sitoo ruuanvalmistuksessa, sekä kohottaa kakun. Kananmuna sopii salaatteihin ja leivän päälle sekä moneen muuhun ruokaan. Jos sinulla on taipumus kohonneelle kolesterolille, kannattaa kananmunien käyttö rajoittaa 2-3 munaan viikossa, koska kananmunan keltuaisessa on runsaasti kolesterolia.

Ruokavisa, Ruokatieto, kananmuna, Scanstockphoto

Kananmunasta saat:

  • Hyvälaatuista proteiinia
  • Useita kivennäis- ja hivenaineita
  • Kaikkia rasvaliukoisia vitamiineja (A,D,E,K)
  • Runsaasti B-vitamiineja
  • Useita terveydelle-edullisia muita aineita

Kananmunat eroavat toisistaan muun muassa kuoren värin, käyttötarkoituksen ja myyntiajan mukaan. Kanan ruokinnalla voidaan vaikuttaa myös kananmunan rasvan laatuun.