Suomalainen ruokakulttuuri - opettajalle

Ruokavisa juhlistaa 100-vuotiasta Suomea ruokakulttuuriaiheisella osaamiskilpailulla! Tälle sivulle on koottu suomalainen ruokakulttuuri-aineiston opettajamateriaali.

Materiaalin avulla voitte valmistautua vuoden 2018 Ruokavisaan. Varsinainen Ruokakulttuuri-aineisto on tarkoitettu opettajalle taustamateriaaliksi. Materiaali on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Keskeisimmät asiat

  • Suomalainen ruokakulttuuri: Kehitysvaiheet ja alueelliset erot: Lähtökohtana pohjoinen sijainti (dia 3), kaksi kulttuurialuetta (dia 6) ja alueiden omat erikoisuudet (dia 7).
  • Nykypäivän ruoka-arki ja -juhla: Kehittyvä ruokakulttuurimme (diat 3-5), kouluruokailu on osa ruokakultuuria (dia 6), juhlia ympäri vuoden (dia 7).
  • Ruoka ammattina ja harrastuksena: Ruoka-ala työllistää (dia 3), suomalainen ruokaketju on monen osaajan summa (dia 4).
  • Uusia tuulia ja makuja maailmalta: Ruokakulttuuri elää ajassaan (dia 3).
  • Ruokakulttuuri kautta aikojen-aikajana

Videot

Voit käyttää Ruokatiedon videoita myös osana opetusta:

Tehtäviä

Jokaisen aihealueen opetusdiojen lopussa on tehtäviä. Lataa diat sivun alalaidasta ja harjoittele niiden avulla!

Suomi100