Ravitsemus - opettajalle

Tälle sivulle on koottu ravitsemus -osion opetusmateriaalit.

Keskeisimmät asiat

  • Ravitsevat valinnat ovat helppoja  kun käytät apunasi ruokakolmiota ja lautasmallia. (diat 3 & 4)

  • Säännölliset ateriat ja välipalat sekä tauot syömisessä edistävät terveyttä. Ateriarytmi (dia 5)

  • Ihanteellista on, jos tuotannossa on huomioitu sekä ympäristön, ihmisten että eläinten hyvinvointi. Vastuullinen ruokavalio (diat 25-27)

Videot

Hyvän ravitsemuksen merkitys

Ateriarytmi

Välipala

Kouluruoka

Kalan kestävä käyttö

Tehtäviä

Tehtäviä ravitsemuksesta

Linkkejä

Syö hyvää

Maito ja terveys: Nuoret ja ruoka -esite

Kasvispeli

Syömishäiriöliitto

Ruokavisa, Ravitsemus, kuva Marko Myllyaho