Tehtäviä tuoteturvallisuudesta

  1. Miten pitää toimia, jos epäilee että elintarvike on pilaantunut tai ei muuten ole turvallinen?
  2. Katso video Suomessa ruuan turvallisuus on hyvällä mallilla –sivulta siitä, miten maitoa tuotettiin 1950-luvulla. Pohdi, mitkä asiat maidon tuotannossa ovat muuttuneet. Miksi?
  3. Tutustu Oiva-hymyyn, joka on järjestelmä jossa elintarviketarkastajat antavat yrityksille hymynaaman arvosanana esimerkiksi hygieniasta. Pohdi, minkä hymynaaman sinä antaisit oman koulusi ruokalalle. Miksi?
  4. Miksi voit Suomessa huoletta maistaa raakaa muna-sokerivaahtotaikinaa, mutta ulkomailla sitä ei välttämättä kannata tehdä?
  5. Mitä tarkoittaa kylmäketju? Miten sinä itse liityt siihen?
  6. Katso video tilamaidosta ja lue maidon kylmäketjusta. Selitä, miten vastalypsetty maito eroaa siitä maidosta, jonka ostat kaupasta.
Ruokatieto, Ruokavisa-logo