Tehtäviä tuoteturvallisuudesta
-
Miten pitää toimia, jos epäilee että elintarvike on pilaantunut tai ei muuten ole turvallinen?
-
Katso video Suomessa ruuan turvallisuus on hyvällä mallilla –sivulta siitä, miten maitoa tuotettiin 1950-luvulla. Pohdi, mitkä asiat maidon tuotannossa ovat muuttuneet. Miksi?
-
Tutustu Oiva-hymyyn, joka on järjestelmä jossa elintarviketarkastajat antavat yrityksille hymynaaman arvosanana esimerkiksi hygieniasta. Pohdi, minkä hymynaaman sinä antaisit oman koulusi ruokalalle. Miksi?
-
Miksi voit Suomessa huoletta maistaa raakaa muna-sokerivaahtotaikinaa, mutta ulkomailla sitä ei välttämättä kannata tehdä?
-
Mitä tarkoittaa kylmäketju? Miten sinä itse liityt siihen?
-
Katso video tilamaidosta ja lue maidon kylmäketjusta. Selitä, miten vastalypsetty maito eroaa siitä maidosta, jonka ostat kaupasta.
Kaikki artikkelit aiheesta Tuoteturvallisuus