Hyvä tietää kalasta

Terveyttä edistävien ominaisuuksien vuoksi kalaa suositellaan syötäväksi ainakin kaksi kertaa viikossa.

Kala on hyvä monityydyttymättömien rasvojen lähde. Kalan pehmeä rasva on hyväksi sydämelle ja aivoille. Kalan syönti ennaltaehkäiseekin mm. sydän- ja verisuonisairauksia.

Kalassa on runsaasti proteiinia ja se sisältää kaikkia ihmiselle välttämättömiä aminohappoja oikeassa suhteessa.

Kala on hyvä D-vitamiinin lähde.

Kala sisältää myös muita vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten B12-vitamiinia ja seleeniä.

Kala kuuluu ilmastoystävälliseen ruokavalioon. Tärkeää on suosia kestävästi pyydettyä kalaa ja syödä eri kalalajeja vaihdellen. Vinkkejä löydät WWF:n Kalaoppaasta