VIRIKEHÄKKIKANALA
LATTIAKANALA
ULKOKANALA
LUOMUKANALA
PAKKAAMO
Pakkaamossa kananmunat leimataan niiden alkuperän ja tuotantotavan osoittavalla leimalla. Leiman ensimmäisestä numerosta voit päätellä tuotantotavan. Kirjaimet leiman keskellä kertovat alkuperämaan. Leiman viimeiset numerot kertovat, missä kanalassa munat on tuotettu.
PAKKAAMOSTA KAUPPAAN TAI RUOKATEHTAASEEN
Pakkaamosta munat voidaan kuljettaa ruokatehtaaseen tai suoraan kauppaan tai tukkuun myytäväksi. Ruokatehtaissa kananmunista valmistetaan esimerkiksi kananmunamassaa eli valmiiksi rikottua ja sekoitettua kananmunaa. Kananmunia käytetään myös monien valmisruokien yhtenä raaka-aineena.
KAUPASSA JA KEITTIÖSSÄ
Kananmunia myydään kaupassa erikokoisissa kennoissa ja kennoihin on yleensä merkitty minkälaisessa kanalassa munat on tuotettu. Suurtalouskeittiöt, ravintolat ja leipomot tilaavat kananmunansa tukuista.
Kananmunalla on monta tehtävää ruuanlaitossa.
Se kuohkeuttaa ja kohottaa leivonnaiset, sitoo ja saostaa kastikkeet ja laatikot, emulgoi salaatinkastikkeet ja majoneesin, antaa väriä ja kiiltoa paistettaessa sekä parantaa makua ja ravintoarvoa.