Puuttuuko sivuilta mielestäsi jotain? Ehdota sisältöä osoitteeseen ruokatieto@ruokatieto.fi.
Ruuan ja ruokakulttuurin taakse kätkeytyy kulttuuria, ekologiaa, etiikkaa, historiaa, tiedettä, taidetta ja uskontoa. Lautasta laajemmalta -julkaisu tekee ruokakulttuurin laajuuden ja syvyyden näkyväksi yli 900-sivun mitalla. Laajuutensa vuoksi kirja on saatavissa vain e-julkaisuna. Teoksen on kustantanut Haaga-Helian ammattikorkeakoulu ja sitä voi ostaa muun muassa Unigrafia-verkkokaupasta.
Ruokatieto kokosi ruoka-alan useita eri organisaatioita edustavan ammattilaisjoukon rakentamaan yhteistä näkemystä suomalaisesta ruokakulttuurista. Hankkeen tuloksena syntyi Suomalaisen ruokakulttuurin ulottuvuuksia -katsaus (2009).
Katsauksen ei ole tarkoitus tarjota täydellistä kuvaa suomalaisesta ruokakulttuurista, vaan tavoitteena on johdattaa lukija aiheeseen sekä virittää uusia keskusteluja ja tulkintoja monivivahteisesta ruokakulttuuristamme. Lataa aineisto itsellesi sivun alaosasta.
HelsinkiMenu on yksi suomalaisen gastronomian menestystarina. Tavoitteena on ollut edistää suomalaista ruokakulttuuria, lisätä suomalaisen gastronomian tunnettavutta sekä tuoda esiin laadukkaita, erityisesti suomalaisilta tuottajilta ja pienyrittäjiltä saatavia raaka-aineita. Lataa esite itsellesi sivun alaosasta.
Helsingistä on kasvanut kahdessa sadassa vuodessa monipuolinen ravintolakaupunki. HelsinkiMenu-ravintolat juhlistavat Helsingin juhlavuotta tarjoamalla kulttuurihistoriallisia makupaloja tarinoineen 200-vuotiaan pääkaupunkimme kunniaksi. Lataa esite itsellesi sivun alaosasta.