Ruokakulttuuri elää verkkojulkaisuissa

Kainuulaista ruokakulttuuria_kuva J P Laakio
Suomalaista ruokakulttuuria käsitteleviä aineistoja ja sivustoja on julkaistu monella taholla. Olemme koonneet tähän ensimmäisen tarjottimellisen.

Puuttuuko sivuilta mielestäsi jotain? Ehdota sisältöä osoitteeseen ruokatieto@ruokatieto.fi.

Lautasta laajemmalta – ruokakulttuurin pikkujättiläinen

Ruuan ja ruokakulttuurin taakse kätkeytyy kulttuuria, ekologiaa, etiikkaa, historiaa, tiedettä, taidetta ja uskontoa. Lautasta laajemmalta -julkaisu tekee ruokakulttuurin laajuuden ja syvyyden näkyväksi yli 900-sivun mitalla. Laajuutensa vuoksi kirja on saatavissa vain e-julkaisuna. Teoksen on kustantanut Haaga-Helian ammattikorkeakoulu ja sitä voi ostaa muun muassa Unigrafia-verkkokaupasta.

Suomalaisen ruokakulttuurin ulottuvuuksia 

Ruokatieto kokosi ruoka-alan useita eri organisaatioita edustavan ammattilaisjoukon rakentamaan yhteistä näkemystä suomalaisesta ruokakulttuurista. Hankkeen tuloksena syntyi Suomalaisen ruokakulttuurin ulottuvuuksia -katsaus (2009).

Katsauksen ei ole tarkoitus tarjota täydellistä kuvaa suomalaisesta ruokakulttuurista, vaan tavoitteena on johdattaa lukija aiheeseen sekä virittää uusia keskusteluja ja tulkintoja monivivahteisesta ruokakulttuuristamme. Lataa aineisto itsellesi sivun alaosasta. 

HelsinkiMenu -esite 

HelsinkiMenu on yksi suomalaisen gastronomian menestystarina.  Tavoitteena on ollut edistää suomalaista ruokakulttuuria, lisätä suomalaisen gastronomian tunnettavutta sekä tuoda esiin laadukkaita, erityisesti suomalaisilta tuottajilta ja pienyrittäjiltä saatavia raaka-aineita. Lataa esite itsellesi sivun alaosasta. 

200 vuotta helsinkiläistä ruokakulttuuria lautasella -esite

Helsingistä on kasvanut kahdessa sadassa vuodessa monipuolinen ravintolakaupunki. HelsinkiMenu-ravintolat juhlistavat Helsingin juhlavuotta tarjoamalla kulttuurihistoriallisia makupaloja tarinoineen 200-vuotiaan pääkaupunkimme kunniaksi. Lataa esite itsellesi sivun alaosasta.