Arkea on lupa helpottaa

Ruokatieto, ruoanlaitto
Valmisruoka on meikäläisessä laajuudessaan erityinen suomalainen ilmiö. Valinnanvaraa on kaupoissa nykyään rutkasti. Mikroateriat, pakasteruuat ja puolivalmisteet ovat arjen oivia apulaisia, ja niistä valmistuvat makoisat ateriat.

Ruuanlaitto on mukavaa ja palkitsevaa puuhaa, mutta elämässä on tilanteita, jolloin ei vaan ehdi tai jaksa. Joskus perheen yhdessäolo, lasten läksyt, harrastukset, tai vaan olla möllöttäminen on parempi asettaa ruuanlaiton edelle. Toki syödäkin täytyy, ja silloin valmisruoka lunastaa paikkansa ajan säästäjänä ja perheen hyvinvoinnin edistäjänä.

Hyvää kotiruokaa

Valmisruokien reseptit ja valmistusmenetelmät ovat pitkälti kotikeittiöreseptien ja -menetelmien kaltaisia, niistä on vain tehty teollisuuteen sopivat sovellukset.

Jos mämmiä, maksalaatikkoa, verilättyjä ja hernekeittoa ei saisi valmiina kaupasta, moniko niitä enää söisi? 

Suurelle suomalaisjoukolle valmisruuat ovat osa arkea, harvalle koko ruokavalion perusta. Valmisruuat voivat hyvin olla osa monipuolista ja terveellistä ruokavaliota. Ne eivät ole välttämättä itsevalmistettua ruokaa huonompi valinta – kunhan vain muistaa tarkkailla pakkausmerkintöjä ja koota einesateriankin lautasmallin mukaisesti. 

Arjen ja perinneruokien pelastaja

Jos omalle keittiötyölle antaa vähänkään rahallista arvoa, valmisruuat kestävät myös hintavertailun kotiruuan kanssa. Valmisruokien kautta saa helposti monipuolistettua lämpimien aterioiden valikoimaa.

Valmisruokia voi käyttää myös luovasti ruuanlaitossa. Pinaattikeitosta tulee herkullinen kastike kalalle, ja tomaattikeitosta makua pastaruokaan.  Mausta ja höystä valmisruokia oman makusi mukaan!

 Mausta ja höystä valmisruokia oman makusi mukaan!

Ruuanlaiton helpottamisen lisäksi valmisruokateollisuus on pelastanut monen perinneruokamme lähes sukupuuton partaalta. Jos mämmiä, maksalaatikkoa, verilättyjä ja hernekeittoa ei saisi valmiina kaupasta, moniko niitä enää söisi?