Kahvi ja kuohuva juhlistavat elämän etappeja

Ruokatieto, kermakakku
Kotien juhlien ketju alkaa vauvan ristiäisistä tai nimijuhlista. Rippikoulu tai aikuistumisjuhla, valmistujaiset, häät ja hautajaiset kuuluvat elämän etappeihin, joita periaatteessa joka kodissa juhlitaan. Lisäksi syntymäpäivät, erityisesti tasavuosien merkkipäivät ovat hyvä syy juhlien järjestämiseen.

Monissa juhlissa noudatetaan vanhoja perinteitä ja tottumuksia. Häissä tarjotaan kakkua ja syntymäpäiväjuhlilla kohotetaan lasi kuohuvaa. Juhlissa kuuluu tarjota sitä ruokaa, joka juhlittavalle maistuu, perinteitä noudattaen ja rikkoen.

 Juhlissa kuuluu tarjota sitä ruokaa, joka juhlittavalle maistuu.

Kahvipöydän suosio on säilynyt

Monet juhlat perustuvat usein kahvipöytätarjoiluun, jossa on suolaista sekä makeaa tarjottavaa. Kahvipöydän suolaisena ruokana on useimmiten voileipäkakut. Suolaiset piirakat ja pasteijat ovat myös säilyttäneet sijan voileipäkakun kyljessä.

Usein tarjotaan myös salaatteja. Lisäksi erilaisten pienten suolaisten suupalojen, tapasten tai suomalaisittain "sapasten", tarjoaminen on yleistynyt. Kakun lisäksi makeita tarjottavia ovat pullat, kuivakakut, erilaiset tortut ja pikkuleivät.

Tapasten tai suomalaisittain "sapasten", tarjoaminen on yleistynyt.

Lasillinen kuohuvaa

Onnittelumaljat kuuluvat oleellisena osana juhlatarjoiluihin ja virittävät vieraat juhlatunnelmaan. Pienet poreet tekevät juomasta juhlavamman!

Juomana voidaan tarjota niin alkoholipitoista kuohuviiniä kuin alkoholitonta juomaa. Kaupoissa on nykyään saatavilla monia erittäin laadukkaita, kotimaisia alkoholittomia kuohujuomia, joiden maku ei kalpene kuohuviinin rinnalla. Suosittua on myös tehdä itse sekoitus esimerkiksi kivennäisvedestä ja marjamehuista.