Helpommat jouluherkut

Kaikkea ei tarvitse joulunakaan tehdä alusta saakka itse. Helpotusta lanttujen kuorimiseen ja moniin muihin ruuanvalmistuksen vaiheisiin tuovat monipuoliset valmistuotteet.

Rosollihyytelö lasimaljoissa on helppo ja näyttävä alkupala. Valmista kastikepohjaa maustamalla saa kinkulle lämmittävän kastikkeen. Lanttumoussessa valmislaatikko maustetaan kermalla ja joulun mausteilla. Kylmänä tarjottavan riisivanukkaan voit tehdä valmiiksi jääkaappiin. Saat nauttia ruokailusta kaikessa rauhassa ja nostaa jälkiruuan pöytään kun sen aika on.

Kinkun voit valmistaa kuorruttamalla valmiiksi paistetun pienen kinkun tai kinkkurullan (n. 3 kg)

Kinkun kuorrutus

1 keltuainen
2–3 rkl sinappia
n. 1 dl korppujauhoja tai murskattuja maissihiutaleita

Poista kinkusta mahdollinen verkko ja nahka. Sekoita keltuaiseen sinappi. Sivele kinkun pinta seoksella ja ripottele päälle korppujauhoja tai murskattuja maissihiutaleita. Kuumenna kuorrutettua kinkkua 250 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.

Kinkun lisäkkeeksi:

Kuumenna herneet pakkauksen ohjeen mukaan juuri ennen tarjoilua. Kiehauta myös luumut pienessä vesitilkassa. Asettele luumut ja herneet kinkun kanssa samalle vadille. Laita tarjolle myös sinappia ja omenasosetta.

Lämmin riisivanukas
Kylmä riisivanukas eli viktorian kiisseli