Suosituimmat jouluruuat

ruokatieto, lasimestarin silli
Suomalaisten suosituimmat jouluruuat ovat kinkku, lanttu- ja porkkanalaatikko, rosolli, perunalaatikko, graavikala, silli ja maustesilakat, savukala ja maksalaatikko. (Taloustutkimus 2009)

Ruokatiedon Keittokirjasta löydät tutut ohjeet testattuina ja paljon ideoita uusia makuyhdistelmiä etsiville. Etsi Keittokirjasta ohjeita Haku-toiminnolla

Perinteistä ammentaen

Alkuun kootaan kylmät alkupalat kaloista ja lihaleikkeistä. Lohi hohtaa punaisena graavattuna tai savustettuna. Silleistä ja silakoista muodostuu huikea makupaletti käytettyjen mausteiden kirjon avulla.

Maksapatee, lihahyytelö ja erilaiset leikkeleet tuovat pöytään myös makuja maailmalta. Halutessasi tarjoa lisukkeeksi keitettyjä puikulaperunoita.

Rosolli sopii niin alkuun kuin lämpöisen pääruuan raikkaaksi lisäksi. Kinkku on edelleen juhlapöydän kunkku. Vinkit ja neuvot kinkun sulatukseen, paistamiseen, kuorruttamiseen auttavat kohti herkullista päämäärää.

Joulupöydän laatikoista jokainen voi valita suosikkinsa tai sitten pöytään katetaan kaikki: imellytetty perunalaatikko, porkkanalaatikko ja lanttulaatikko

Jouluruoka pyytää aikaa, mutta ei aina vaivaa. Nautitaan ajan kanssa, hyvässä seurassa. Rauhallista joulua!