Mistä suomalainen ruokakulttuuri koostuu?

Muutos ja kansainvälisyys ovat suomalaisten mielestä oman ruokakulttuurimme yleisimmät piirteet. Heti näiden jälkeen listalla ovat perinteet ja paikallisuus.

Kansainvälisyys ja trendit

Suomalainen ruokakulttuurin yksi ominaisuus on, että se on jakuvassa muutoksessa. Naapurimaat ovat vaikuttaneet siihen jo aiemmin, ja nykyään idän ja lännen tuulet puhaltava jo toisilta mantereilta. Kyselytutkimuksen perusteella suomalaisten itsensäkin mielestä ruokakulttuurimme yksi merkittävä osa on kansainvälisyys. Muutosta osana ruokakulttuuriamme ilmentää myös se, että uusien trendien ja mainonnan merkitys ruokakulttuurin määrittämisessä on suuri.

Paikallisuus ja perinteet

Kansalliset ruokaperinteet sekä paikalliset raaka-aineet ja ruuat liittyvät myös suomalaisten mielestä ruokakulttuuriimme, mutta ei niin vahvasti kuin muutokseen liittyvät seikat.

LAATUA, ENTÄ MUUTA?

Myös ruuan sisäinen laatu on suomalaisille osa ruokakulttuuriamme. Tähän liittyy mm. ruuan puhtaus, luonnonmukaisuus ja lähiruoka.

Jotkut suomalaiset näkevät myös valmisruuan ja muut pikaruoat osana suomalaista ruokakultturia.

Ruokailu ja ruuan valmistaminen on usein sosiaalinen tapahtuma, mutta suomalaiset eivät juurikaan miellä sosiaalisutta osaksi suomalaista ruokakulttuuria.

Tiedot käyvät ilmi Suomen Gallup Elintarviketiedon tekemästä kuluttajakyselystä, joka löytyy alla olevasta linkkilistasta.