Ruokamedia inspiroi ja opastaa

Ruokatieto, Ruokavisa, kuvaaja: Sallaroosa Häme
Ajan hengen mukaan media pursuaa ruokaa. Lehdet, radio ja televisio ovat perinteinen paikka käsitellä ajankohtaisia ruoka- ja ravitsemusasioita ja jakaa ruokaohjeita. Verkkojulkaisut ovat nopeasti päässeet mukaan yhteiseen pöytään.

Useimmissa aikakauslehdissä ruualla on oma, vakiosivustonsa, mutta myös erikoislehtiä ilmestyy. Näitä ovat mm. Glorian ruoka & viini, Maku, Leivotaan, Kaneli ja sokeri, Viini ja horeca-alan ammattilaisille suunnattu Aromi.

TV:n suosituimmiksi ruokaohjelmiksi ovat nousseet niin harrastajien kuin ammattilaisten kokkauskisat.

Blogit ja sivustot palvelevat alakulttuureita

Internetin ja erityisesti ruokablogien kautta ruokaperspektiiviä löytyy jokaiselle oman mielenkiinnon mukaan. Näppärät videoklipit innostavat kokeilemaan uusia valmistustapoja tai ruokalajeja. Maailmojen trendit leviävät sekunneissa eikä niiden rantautumista tarvitse odotella viiveellä. Erityisruokavalioita noudattavat kansalaiset vaihtavat kokemuksia ja vastuulisen kuluttamisen käsite laajenee blogi blogilta.

Keittokirjoja ilmestyy kuin sieniä sateella. 

Keittokirjoja ilmestyy kuin sieniä sateella. Painosmäärät ovat pieniä, sillä keittokirjan elinkaari on lyhentynyt kun uutta tulee jatkuvalla syötöllä.

Myös elintarvikeyritykset ja keskusliikkeet tuottavat ruokasisältöä omissa julkaisuissaan ja mainonnassa.