17.12.2020 | Euroopan unioni on myöntänyt lähes kolmen miljoonan euron rahoituksen maataloustuotteiden menekinedistämisvaroista vienninedistämiskampanjan toteuttamiseksi Kiinan markkinoilla. Rahoituksella edistetään sian ja siipikarjanlihan vientiä. ”European Pork and Poultry - Quality Meat, Happy People”-niminen hanke toteutetaan yhteistyössä rahoituksen hakijatahon Ruokatieto Yhdistys ry:n ja jäsenyritysten, HKScan ja Atria, kanssa, jotka molemmat vievät tällä hetkellä sianlihaa Kiinaan. Siipikarjan osalta vientilupiin liittyvä prosessi on käynnissä parhaillaan.
07.12.2020 | Ruokavisa 2021 on S-ryhmän kanssa yhteistyössä laadittu oppimiskokonaisuus, jonka aiheena on Retki kauppaan. Retki kauppaan -opetusmateriaali ohjaa oppilaita suunnittelemaan ruoka-arkea ja tekemään kestäviä valintoja ruokakaupassa. Ruokakauppojen toimintaan tutustutaan ruuan verkkokaupan avulla.
02.12.2020 | Vuoden 2020 valtakunnallisen Ruokavisan voitti Sulkavan yhtenäiskoulun joukkue Etelä-Savosta. Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto (MTK) palkitsi voittajajoukkueen tuotepalkinnoilla.
27.11.2020 | Ruokatieto Yhdistys ry kokoaa Suomalaisen ruoan tekijät yhteen. Ruokatiedon 340 jäsentä ja merkinhaltijaa edustavat koko ruokaketjua pellolta pöytään. Edustettuna ovat niin tuottajat ja valmistajat pk-yrityksistä teollisuuteen kuin tukku- ja vähittäiskauppakin. Yhdistyksen omistama ja hallinnoima Hyvää Suomesta -merkki on suomalaisen ruokaketjun yhteistyön tunnus ja yksi arvostetuimmista suomalaisista brändeistä. Hyvää Suomesta-merkki on suomalaisen ruoan alkuperämerkki, joka kertoo raaka-ainetakuulla, että elintarvikkeen raaka-aine ja työ ovat Suomesta.
24.11.2020 | Ruokatiedon ja S-ryhmän yhteistyön tuloksena syntynyt Retki kauppaan -ruokakasvatuskonsepti viedään WeValueFood -hankkeen myötä nyt myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Opetuskokonaisuutta testataan pilottikouluissa virtuaalisten kauppavierailujen avulla.
29.10.2020 | Ruokavisa 2021 on S-ryhmän kanssa yhteistyössä laadittu oppimiskokonaisuus, jonka aiheena on Retki kauppaan. Retki ohjaa oppilaita suunnittelemaan ruoka-arkea ja tekemään kestäviä valintoja ruokakaupassa.
12.10.2020 | Ruokatieto Yhdistys ry:n ruokakasvatuksen asiantuntijaksi on valittu kasvatustieteen kandidaatti ja tuleva kotitalousopettaja Noora Laukkanen. Hän siirtyi tehtävään Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) Kuluttajansuoja 1 -yksiköstä, jossa hän työskenteli kuluttajakasvatuksen sisällöntuottajana.
10.09.2020 | Taskukokoinen julkaisu Tietohaarukka on tiivis paketti tilastotietoa elintarvikealasta yksissä kansissa. Tietohaarukka kokoaa näppärästi yhteen keskeiset, tuoreet ruoan tuotantoa ja kulutusta koskevat tilastot. Tänä vuonna Tietohaarukka on julkaistu ensimmäistä kertaa myös helposti luettavassa digitaalisessa muodossa, joka toimii näppärästi myös mobiilissa.
29.06.2020 | Maito ja Terveys ry:n toiminta itsenäisenä yhdistyksenä päättyi kesäkuussa. Tämä ei kuitenkaan merkitse yhdistyksen tekemän työn päättymistä, vaan puolueetonta viestintää maidon ja maitovalmisteiden merkityksestä ravitsemukselle ja terveydelle jatkaa Ruokatieto Yhdistys ry. Myös Ruokatiedossa maidon ravitsemusviestinnän pohjana ovat valtakunnalliset ravitsemussuositukset.
28.04.2020 | Tämä kevät ja korona-aika on haastavaa kaikille kouluissa ja kotona. Me S-ryhmässä, Martoissa ja Ruokatiedossa halusimme omalta osaltamme auttaa teitä kotitalousopettajia ja ideoimme valmiita hyödynnettäviä etäopetusmateriaaleja kotitaloustunneille.