Dippivihannekset

Dipattavia vihanneksia lasissa
Vaihtelu virkistää! Dipattavaksi sopii vihannes kuin vihannes.

2 keltaista paprikaa
4 porkkanaa
1 kurkku
2 lehtisellerin vartta
1 kukkakaali

Dippikastikkeeseen
1 prk kermaviiliä
2 - 3 rkl sitruunan mehua
0,5 dl hienonnettuja tuoreita yrttejä
1 tl sokeria
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria

Sekoita dippikastikkeen aineet keskenään ja anna maustua jääkaapissa vihannesten pilkkomisen ajan.

Huuhdo vihannekset hyvin vedellä. Halkaise paprika ja poista siemenet. Kuori ja huuhtele porkkanat. Leikkaa paprika, porkkana ja kurkku pitkiksi suikaleiksi, lehtiselleri 7 - 10 cm paloiksi. Irrota kukkakaalista kukinnot, halkaise suurimmat. Asettele dippivihannekset laakealle vadille kukin omaan ryhmäänsä.

Vinkki: Jos tiedät ruokailijoiden määrän, voit koota kullekin vieraalle kasvisannoksen valmiiksi. Dippikastike voi olla kulhossa pöydän keskellä.

 

Ohje ja kuva: Kotimaiset Kasvikset ry

Ruokaryhmä: 
Alkuruuat, Välipalat
Ruokalaji: 
Helpot ja nopeat, Kasvisruuat
Erityisruokavalio: 
Gluteeniton, Lakto-ovovegetaristinen, Munaton