Elo-säätiön johtoon on napattu Seija Kurunmäki

30.09.2013
Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö Elon uudeksi johtajaksi on lokakuusta alkaen valittu Seija Kurunmäki. Hän kertoo olevansa innostunut luotsaamaan työtä, jonka visioina on: Suomalaisen ruokakulttuurin tekijät, näkijät ja resurssit saman pöydän ääressä.

Elo-säätiö kerää yhteen resursseja vahvistaakseen Suomen mainetta ruokamaana, joka kiinnostaa myös kansainvälisesti. Maa- ja metsätaloustieteen maisteri Seija Kurunmäki on työskennellyt ruuan markkinoinnin ja kuluttajatutkimuksen parissa yli 30 vuotta.

"Hyvää ei saa hukata, pitää keskittyä niiden asioiden parantamiseen, jotka sitä vaativat."

- Koitan pitää korvat auki ja kyselen paljon eri tahojen mielipiteitä ja toiveita ennen kuin teen mitään. Hyvää ei saa hukata, pitää keskittyä niiden asioiden parantamiseen, jotka sitä vaativat. Oma tapani katsoa asioita on hyvin kokonaisvaltainen, Kurunmäki vakuuttaa.

Yhteisen tarjoiluvadin taakse

Elo-säätiötä muutamia vuosia johtanut Sari Mattila on siirtynyt toimitusjohtajaksi ProMotive Oy:n. Kurunmäki siirtyy Eloon omasta yrityksestään Kuule Oy:stä, jota hän on vetänyt vuodesta 2005 lähtien. Vetovastuu siirtyy muille ja Kurunmäki jatkaa yrityksen taustavoimana.

Vuosina 2008 – 2011 Kuule oli mukana tekemässä viestintää valtion rahoittamassa Suomalaisen ruokakulttuurin edistämisohjelma Sre:ssä. Ohjelma kokosi ruoka-alan toimijoita yhteiseen tekemiseen.  

- Kun ohjelma loppui, alan hajanaisuus näytti jatkuvan. Tuosta projektista jäi kipinä jatkaa, Kurunmäki kertoo.

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija-kilpailut käynnistyvät jälleen.

Jo tämä syksy on hänelle ja Elolle hektistä aikaa. Esimerkiksi Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija-kilpailut käynnistyvät jälleen.

Kurunmäki kertoo, että myös hänen aktiivisen Onko tolkkua -bloginsa ja twitterinsä mielenkiinto siirtyy pikkuhiljaa Elolle.  (Ruokatieto)