Gastronomit valitsivat G.W.Sundmansin Vuoden Ravintolaksi

20.11.2001
Suomen Gastronomien Seura ry on myöntänyt Vuoden Ravintola 2001 -kunniakirjan
helsinkiläiselle ravintola G.W.Sundmansille. Ravintolan omistaa Royal Rest Oy
ja sen keittiöpäällikkönä toimii JARMO VÄHÄ-SAVO ja ravintolapäällikkönä URSULA
ZITTING. Suomen Gastronomien Seura painottaa valintansa perusteluissa
ravintolan tarjoaman ruuan laatua, ruokalinjaa, palvelua, miljöötä ja
tunnelmaa.

Seura kehuu ravintola Sundmansin ruokaa korkeatasoiseksi ja hyväksi.
Perusteluissa todetaan, että yksinkertaiset maut ovat ravintolassa kunniassa,
ja ruuan laatu on kohdannut hinnan erinomaisesti. Seura arvostaa myös sitä,
että ravintolan keittiö noudattaa sesonkeja ja käyttää runsaasti niiden
mukaisia raaka-aineita. Ravintolan valitsemaa uusklassista linjaa pidetään niin
ikään oikeaanosuneena. Erityistä kiitosta saa ravintolan viinilista, joka tukee
hyvin ruokatarjontaa. Seura pitää Sundmansin asiakaspalvelua ystävällisenä ja
toimivana, ja antaa ravintolalle kiitosta myös kauniista miljööstä ja
rauhallisesta tunnelmasta.

Jatkoa Sundmansin menestyskululle

Suomen Gastronomien seura on myöntänyt Vuoden Ravintolan kunniakirjan vuodesta
1985 lähtien. Ensimmäisenä sen sai Palace Gourmet, ja viime vuonna se
myönnettiin ravintola Chez Dominiquelle. Nyt oli vuorossa ravintola Sundmans,
jonka huikeaa menestyskulua Vuoden Ravintola -kunniamaininta jatkaa.
Ravintolalle myönnettiin aikaisin keväällä arvostettu Michelin-tähti, ja
joitakin viikkoja myöhemmin Sundmansissa työskentelevä HENRY TIKKANEN nappasi
Vuoden Kokki 2001 -mestaruuden. Viime viikolla puolestaan palkittiin
keittiöpäällikkö Jarmo Vähä-Savo, joka sai Pro Kala ry:n tunnustuksen
kalaruokakulttuurin edistämisestä. (Finfood)