Hävikkiviikko: Ruokaosaamisella hävikin kimppuun

27.08.2014
Hukkaan heitetyn ruuan hinnalla nelihenkinen perhe voisi käydä vuoden aikana joko kahdeksan kertaa elokuvissa, kolmesti Linnanmäellä tai kerran yhteisellä kylpylälomalla. Hävikkininjalla on siis hauskempi tai edullisempi elämä.

Ruokaosaamisesta ja suomalaiskansallisesta nuukuuden hyveestä.

Valtakunnallista Hävikkiviikkoa vietetään toista kertaa viikolla 37, syyskuun 8.–14. Kuluttajaliiton vetämä talkookampanja muistuttaa ruokaosaamisesta ja suomalaiskansallisesta nuukuuden hyveestä yhteisömedioissa kuten twitter, facebook, instagram tunnuksella #hävikkiviikko.

Lue lisää  Ruokatiedon uutisten syksyn artikkelisarjasta Tiedä mitä syöt -pikaoppaassa!
Teesi 4: Älä heitä ruokaa pois: Ruokahävikki halki ja poikki

Ruokavalinnoilla jokainen meistä vaikuttaa oman terveyden lisäksi ympäristön ja yhteiskunnan hyvinvointiin monin tavoin. Ruokatiedon verkkosivuilla vuonna 2013 julkaistu pikaopas on tehty helpottamaan arjen valintoja hyvällä hyötysuhteella. Kun puhutaan kestävästä ruokailusta, moni kuluttaja epäröi omia vaikutusmahdollisuuksiaan. Pikaopas kertoo, mitkä teot todella kannattavat. (Ruokatieto)