Helsinki Menusta Vuoden keittokirja 2006

26.10.2006
Suomalainen ruokakulttuuri vakuutti raadin Vuoden keittokirjan valinnassa.
Ensimmäisen palkinnon vei tänä vuonna SAMI HILTUSEN ja TUOMAS TANTUN Helsinki
Menu - suomalaisen ruokavuoden parhaat mestarien tapaan. Vuoden keittokirja
julkistettiin Ruokamessuilla Helsingin Messukeskuksessa.

Kirjan ansiona on ohjeiden laadun ja sisällön lisäksi ajankohtaisuus, sillä
kirja ajoitettiin Suomen EU-puheenjohtajuuskauteen. Kustannusosakeyhtiö Tammen
kustantaman kirja sai kiitosta myös menu-kokonaisuuksien selkeydestä, ohjeiden
huolellisuudesta ja onnistuneesta kuvituksesta.

Kirjan tekijät olivat kunnianosoituksesta otettuja ja omistivat palkinnon
kirjan valokuvaajille ja graafikoille. - Suomalainen ruokakulttuuri on ollut
mediassa enemmän kuin koskaan. Palkinto todistaa, että hienoja ja upeita
asioita löytyy lähempää kuin luulisikaan.

Kisa poiki myös kaksi kunniamainintaa

Vuoden keittokirjan valinnan yhteydessä myönnettiin myös kaksi kunniamainintaa,
jonka ansaitsivat MARI HARJULAN Lapsiperheen keittokirja ja JENS LINDERIN
Vanhan ajan keittiö.

Lapsiperheen arkeen ja kiireisille vanhemmille suunnattu kirja kannustaa
perheitä yhteisten aterioiden palauttamiseen. Kaks Plus -lehden reseptit ja
lukijoiden parhaat ohjeet koottiin yksiin kansiin arjen pyöritystä
helpottamaan. - Kantavana teemana oli ennen kaikkea nopeus ja vaivattomuus
terveellisyyttä unohtamatta, Harjula kertoi. Kirjan kustansi Yhtyneet
Kuvalehdet Oy ja Kustannusosakeyhtiö Otava.

Vanhan ajan keittiö puolestaan tarjoaa tietoa vanhan ajan säilömismenetelmistä
ja ruuan valmistuksesta nykyaikaan sovellettuna. Ansiokasta on muun muassa
tarkkojen mittojen ja useista lähteistä kaivettavan kadonneen tiedon
kokoaminen. Kirjan kustantajana on Atena Oy.

Vuoden keittokirja valittiin nyt yhdeksättä kertaa

Suomen Messut järjesti Vuoden keittokirja -kilpailun nyt yhdeksättä kertaa.
Raatiin kuuluivat Suomen Gastronomien Seuran puheenjohtajan RAILI KOROMA,
ruokatuotannon lehtori JAAKKO NUUTILA Haaga Instituutin Ammattikorkeakoulusta,
KAIJA KIIKKA Helsingin yliopiston Kotitalous- ja käsityötieteiden laitokselta,
ja tuottaja TERESA VÄLIMÄKI ruokala.tv:stä. (Finfood)