Kalakokit mittelevät avotulivalmistuksen maailmanmestaruudesta

18.08.2006
Pyhtäällä päästään elokuun viimeisenä lauantaina seuraamaan, kuinka sujuu
kalaruokien valmistus avotulella. Next Hotel Pyhtään Patruunantalolla
järjestetään silloin kalakokkien avotulivalmistuksen MM-kisat. Mukaan on
tulossa joukkueita ympäri maailmaa, Suomen lisäksi muun muassa Saksasta,
Italiasta ja Thaimaasta.

Joukkueiden kokoonpanot vaihtelevat melkoisesti. Mukana on yhtä lailla
ammattikokkeja ja kalastuksen harrastajia kuin meriasiantuntija ja
kalatalousprofessorikin.

Tuomariston puheenjohtaja MARKUS MAULAVIRTA odottaa mielenkiinnolla, miten
säntilliseen sisätyöskentelyyn tottuneet keittiöammattilaiset pärjäävät
luonnossa liikkumiseen ja niukoissa olosuhteissa toimimaan tottuneiden
ulkoilmaihmisen vauhdissa.

Kalakokkien avotulivalmistuksen MM-kisat starttaavat Next Hotel Pyhtään
Patruunantalolla lauantaina 28. elokuuta kello 10. (Finfood)