Kokkikilpailuilla tavoitellaan työtä ruoka-alalle

26.09.2014
Kansainväliset kokkikilpailut ovat paitsi keittäjien, myös maiden välisiä mittelöitä osaamisessa, yhteistyössä ja vakuuttavuudessa. Työn tulokset heijastuvat ravintolakulttuuriin ja maan mahdollisuuksiin ruuan vientimarkkinoilla sekä kilpailussa ruokamatkailijoiden vierailuista.

Kokkien maailmanmestaruuskilpailu Bocuse d’Orin tuomarina ja Suomen Bocuse d’Or presidenttinä vuodesta 2012 toiminut Pekka Terävä on nähnyt, miten paljon muut Pohjoismaat ovat kilpailumenestyksellään lisänneet maidensa ruokamatkailua ja ruokavientiä.

- Ruotsi ja Tanska ovat hyviä esimerkkejä siitä, mitä systemaattinen yhteistyö ruoka-alalla voi saada aikaan, Terävä muistuttaa.

Lue, miten työ jatkuu kisan jälkeenkin Tiedä mitä syöt -pikaoppaan artikkelista:
Kokkien mestaruustaisto siivittää Suomea ruokamaana