Koululaiset kannustetaan popsimaan Pohjolaa

16.09.2013
Varhaisteinit haukkaavat Pohjoismaiden ainutlaatuisia makuja, raaka-aineita ja ruokahistoriaa uudella MUMS – Popsi Pohjolaa –sivustolla. Sähköinen opetusmateriaali on tarkoitettu 10–14-vuotiaille koululaisille Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan kouluissa.

On tärkeää, että lapset maistelevat Pohjolan ainutlaatuisia raaka-aineita ja huomaavat, että pohjoismainen ruoka maistuu hyvälle, toteaa toimittaja Katrine Holst Tanskan yleisradiosta. Neljällä kielellä toteutetut Popsi Pohjolaa –sivustot on tuottanut Tanskan yleisradio DR Pohjoismaiden ministerineuvoston tuella.

"Pohjoismaiset raaka-aineet ja ruokalajit eivät välttämättä kiinnosta heitä."

– Pitsa, pasta ja lasagne kuuluvat pohjoismaalaisten lasten lempiruokiin, eivätkä pohjoismaiset raaka-aineet ja ruokalajit välttämättä kiinnosta heitä, Holst kertoo.

Visaillen makuja ja terveysvaikutuksia

Popsi Pohjolaa –sivusto pyrkii herättämään opettajien ja oppilaiden kiinnostuksen pohjoismaista keittiötä kohtaan. Verkkotehtävät johdattavat Pohjolan raaka-aineiden äärelle.

Pyrkii herättämään opettajien ja oppilaiden kiinnostuksen pohjoismaista keittiötä kohtaan.

Oppimateriaalista löytyy muun muassa Makuhermot-visailu, jossa oppilaille esitellään viisi perusmakua. He saavat arvata, maistuvatko tehtävässä esitellyt pohjoismaiset raaka-aineet happamalta, makealta, karvaalta, suolaiselta vai umamilta.

Syvemmälle pohjoismaisten raaka-aineiden saloihin johdattelee ruokalabra, jossa tutkitaan 32 raaka-aineen vaikutuksia ihmiskehoon ja terveyteen.

Sivustolta voi myös ladata oppilastehtäviä, jotka soveltuvat sekä kotitaloustunneille että luonnontieteellisten aineiden opetukseen. (Ruokatieto)