Maistuvaa työelämää tarjotaan ammattia valitseville nuorille

22.11.2012
Elintarvikealan työmarkkinajärjestöt ovat lähteneet avaamaan ruoka-alan ammattien arkipäivää tulevaisuuttaan pohtiville nuorille. Maistuva ammatti –verkkovideoilla näytetään elintarviketeollisuuden eri ammatteja koko ruuanvalmistusketjun mitalta.

Maistuva ammatti -kampanjassa ovat mukana tuottajia, virkamiehiä ja neuvojia edustava Agronomiliitto, ruokatehtaiden työläisten Ammattiliitto Pro, ruokayrityksiä edustava Elintarviketeollisuusliitto ETL, Meijerialan Ammattilaiset MVL ja Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL.

Luovuutta ja näkyvää jälkeä

Kondiittorimestari Katri Mäkinen kertoo Maistuva ammatti -hankkeen videolla miksi pitää työstään. Mäkisen mukana tutustutaan konditoriaympäristöön ja seurataan käpykakkujen valmistusta.

- Tässä työssä on parasta, kun pääsee kehittämään uusia hyvänmakuisia ja kauniita kakkuja ja leivoksia, ja saa asiakkaat hyvälle tuulelle. Pääsen käyttämään luovuutta ja omaa taiteellista puolta, ja työn tulokset näkee hyvin nopeasti, Mäkinen sanoo.

Muissa jo valmistuneissa videoissa tutustutaan tuotekehittäjän sekä tuotekehitys- ja laatupäällikön monipuolisiin työpäiviin. Kampanja aikoo julkaista lisääkin videoita.

Käytännönläheistä koulutusta

Tuotekehittäjänä juomateollisuudessa työskentelevä Antti Vilpponen kertoo verkkosivuilla, että alan koulutus oli hyvin käytännönläheinen ja sisälsi paljon kemiaa ja mikrobiologiaa sekä laitetekniikkaa, eli juuri niitä asioita, joita hän on nykyisessä työssäni tarvinnut.

Maistuvasta ammatista on tarkoitus luoda monivuotinen yhteistyökuvio ruoka-alan työnantajien, ammattiliittojen ja oppilaitosten kesken. Hanketta on rahoittanut maa- ja metsätalousministeriön Laatuketju. (Ruokatieto)

 

Muualla verkossa:
Maistuva ammatti -verkkosivut