Normaali versio

Marttojen herkut ykkösiksi keittokirjakilvassa

25.11.1999
Marttaliiton julkaisema teos Herkkuja martan keittiöstä on valittu Vuoden
Keittokirjaksi 1999. Palkinnon ojensi Suomen Gastronomien Seuran puheenjohtaja
RIITTA SUOMINEN, jonka mielestä kirja on kunnianteko rehelliselle, kotimaiselle
perusruoalle. Resepteissä käytetyt raaka-aineet ovat kotimaisia ja niitä saa
varmasti joka kaupasta.

- Kirja sopii sekä uusavuttomalle että tottuneelle kokkaajalle. Sen avulla voi
valmistaa hyvää arkiruokaa. Lisäksi kirja sisältää käytännöllisiä vinkkejä ja
menuehdotuksia kodin vieras- ja juhla-aterioihin, Suominen perusteli. Hän
kiitti kilpaan osallistuneita kustantajia myös ulkomaisten keittokirjojen
hyvistä käännöksistä.

Marttojen keittokirja on osa Marttaliiton satavuotisjuhlintaa. Palkintoraadin
valinta oli samalla tunnustus marttojen pitkäjänteiselle työlle suomalaisen
ruokakulttuurin vaalimisessa. Keittiössä kätevä kierreselkäinen teos sisältää
hyödyllistä tietoa mitoista, painoista, ruoanvalmistustavoista ja
elintarvikkeiden säilyttämisestä.

Kunniamaininnat rössypotuille ja aasialaisruuille

Suomen Messut järjesti Vuoden Keittokirja -kilpailun nyt toisen kerran.
Tittelistä kilpaili tänä vuonna 38 ruoka- ja reseptikirjaa. Valinnan teki
nelihenkinen raati, jonka työskentelyyn osallistuivat Suomisen ohella
keittiömestari MARKUS MAULAVIRTA, tietokirjailija KAI LINNILÄ ja
kotitalousopettaja KAIJA KIIKKA Helsingin yliopistosta.

Raati jakoi myös kaksi kunniamainintaa. Toisen sai Kustannus Pohjoisen
kustantama Rieskaa ja rössypottuja. Maakuntaruokia Pohjois-Pohjanmaalta. Toisen
kunniamaininnan sai WSOY:n kustantama Ruokamatka Aasiaan.

Vuoden keittokirja julkistettiin torstaina ELMA 99 Helsingin maaseutumessuilla
Helsingin Messukeskuksessa. ELMA järjestetään joka toinen vuosi, joten ensi
vuonna Vuoden Keittokirja -kilpailun voittaja julkistetaan lokakuisilla RUOKA
2000 Helsingin Ruokamessuilla. (Finfood)