Pensselit padassa suti vuoden keittokirjaksi

12.10.2000
Pensselit padassa -teos nimettiin Vuoden 2000 keittokirjaksi torstaina
avatuilla Ruoka 2000 -messuilla Helsingin Messukeskuksessa. MIRJA von
KNORRINGIN ja KATJA HAGELSTAM-TANTUN kirjassa joukko maineikkaita suomalaisia
taiteilijoita kertoo työstään paljastaen samalla lempiruokiensa reseptejä. -
Pensselit padassa on loistava teos sekä sisällöllisesti että visuaalisesti,
perusteli palkintoraadin puheenjohtaja RIITTA SUOMINEN voittajan valintaa.
Kolmatta kertaa järjestettyihin keittokirjakisoihin osallistui 21 teosta.

- Valinnallaan raatimme puolustaa hyvää suomalaista ruokaa, perinteisyytta ja
sellaisia raaka-aineita, jotka varmasti ovat jokaisen ruoanlaitosta
kiinnostuneen saatavilla, jatkoi Suominen. Hänen mukaan tämänvuotinen voittaja
edustaa viimeisteltyä ulkoasuaan ja jokaista huolellisesti mietittyä
yksityiskohtaansa myöten myös lukijan odotuksia laadukkaasta kirjasta. -
Pensselit padassa -teos yhdistää upealla tavalla taiteen ja ruoan, ja loppujen
lopuksi, ruoanlaittohan on taidetta, huomautti Suominen.

Kunniamaininnat keittiömestarien historiikille ja mausteille

Voittajan valinta oli viisihenkisen raadin mielestä selkeää. Raati jakoi
kuitenkin myös kaksi kunniamainintaa arvostamilleen kirjoille. Ensimmäisen
huomionosoituksen sai EERO MÄKELÄN ja MERJA SILLANPÄÄN käsialaa oleva "Talon
tapaan. Suomalaisten keittiömestarien 50 vuotta" -teos. Raadin mielestä kirja
kertoo kiinnostavasti ja nautinnollisesti muun muassa siitä, mitä kaikkea
ravintolavierailun aikana ja taustalla tapahtuu. - Teos on samalla
kunnianosoitus suomalaisten keittiömestarien osaamiselle, kuvaili Suominen.

Toinen kunniamaininta annettiin Oy Gustav Pauligin julkaisemalle kirjalle
"Mauste-elämyksiä", jonka kirjoittajana on EIJA LAAKSO. Raati arvosti kirjan
visuaalisuutta ja hallittua kokonaisuutta. - Kirjan teema on kapeahko, mutta
sen esittely on erittäin monipuolista. Teosta lukiessa sitä tekee mieli
suorastaan nuuhkaista, totesi Suominen mausteisen keittokirjan sisällöstä.

Suomen Messut järjestää keittokirjojen kilpailun jälleen ensi vuonna, jolloin
voittaja julkistetaan marraskuisilla ELMA-messuilla. (Finfood)