Normaali versio

Ruoka on herkullista pedagogiikkaa

24.02.2014
Ruoka on kiinnostava ja herkullinen pedagoginen työkalu, kannustaa Ruokatiedon uusi ruokakasvatuksen kokonaisuus kouluille. Ruokakasvatusta lähestytään sivustolla ilon ja riemun voimin: Ruoka on ihana asia!

Koulunruokailun kehittämispaketti on tarkoitettu tueksi niin opettajille, kouluruokailuhenkilöstölle, vanhemmille kuin päättäjillekin.

Koululaiset syövät kouluvuosiensa aikana noin 2 000 julkisen keittiön tarjoamaa ateriaa.

Koululaiset syövät kouluvuosiensa aikana noin 2 000 julkisen keittiön tarjoamaa ateriaa. Nämä ateriat ovat siis merkittävä osa lapsena opittuja ruokatottumuksia. Hyvä syöminen on myös osa koulun lasten ja aikuisten työhyvinvointia. Uusi Ruokatiedon sivusto tarjoaa työkaluja ja innostusta koulun ruokakasvatukseen ja kouluruokailun kehittämiseen.

Taustoja avuksi alkuun

Ruokatiedon sivuilta löytyy diaesitys, jota sopii pohjaksi, kun opettajat tai ruokapalvelu esittelee kouluruokailua vaikkapa vanhempainillassa.

Mihin ruokakasvatusta tarvitaan?

Sivustolta löytyy myös kolme lyhyttä videota, jotka tiivistetysti vastaavat kysymyksiin: Mitä ruokakasvatus on? Mihin ruokakasvatusta tarvitaan? Mikä on pienin mahdollinen ruokakasvatusteko?

Koulua ruokajärjestelmänä ja –yhteisönä on jo tutkittu ja tuloksista on sivuille koottu runsas lista linkkejä, joiden takaa löytyy inspiraatiota ruokakasvatuksen toteuttamiseen. Sivuston tekemiseen on käytetty maa- ja metsätalousministeriön tukea. (Ruokatieto)