Ruokaosaajia kukitettiin ruokakulttuurin edistämisestä

13.03.2013
Kotitalous- ja yritysneuvoja Seija Varila ja ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi ovat saaneet Jaakko Kolmosen rahaston tunnustuspalkinnot suomalaisen ruokakulttuurin vaalimisesta.

Opetusneuvos, keittiömestari Jaakko Kolmosen nimikkorahaston palkinnot myönnetään suomalaisen ruokakulttuurin vaalimisesta.

Pienten yritysten ja luomun puolestapuhuja

"Vaikuttava kokemus ja osaaminen eri-ikäisten ruuanlaittoon, ruokailuun, ravitsemukseen ja terveyteen liittyvissä asioissa."

Maa- ja kotitalousnaisissa työskentelevää Seija Varilaa palkintoraati kuvaa aktiiviseksi ruokaosaajaksi ja keskipohjalaisen ruokakulttuurin lähettilääksi. Hänellä on vaikuttava kokemus ja osaaminen eri-ikäisten ruuanlaittoon, ruokailuun, ravitsemukseen ja terveyteen liittyvissä asioissa kouluttajana, luennoitsijana, esittelijänä ja asiantuntijana. 

Varila on ansioitunut myös paikallisen ruuan ja luonnontuotteiden käytön puolestapuhujana ja pienten elintarvikeyritysten neuvojana.

Ruokakulttuurivaikuttaja ja viennin edistäjä

Syväniemi on työllään edistänyt suomalaisen ruokakulttuurin tunnettuutta ja elintarvikevientiä niin Suomessa kuin kansainvälisestikin, raati kiittää.

Ruokakulttuuriasiamies, kotitalousopettaja Anni-Mari Syväniemi tuottajajärjestö MTK:sta on raadin mukaan suomalaisen ruokakulttuurin valtakunnallinen ja kansainvälinen vaikuttaja. Hän kohottaa sitä puhuen, kirjoittaen, verkostoituen ja vaikuttaen poliittiseen päätöksentekoon.

Syväniemi on työllään edistänyt suomalaisen ruokakulttuurin tunnettuutta ja elintarvikevientiä niin Suomessa kuin kansainvälisestikin, raati kiittää.

3 000 euron suuruiset palkinnot jaettiin keskiviikkona Helsingissä FIN-IFHE:n ja Kotitalousopettajien liitto ry:n järjestämässä Tehdään yhdessä - kotitaloudet, arki ja jaksaminen -seminaarissa.

Palkinnonsaajat on valinnut lautakunta, johon kuuluvat Marttaliitto ry:n, Kotitalousopettajien liitto – Hushållslärarnas förbund ry:n, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry:n ja Suomen Keittiömestarit ry:n edustajat yhdessä rahaston puheenjohtaja Jaakko Kolmosen ja Alfred Kordelinin säätiön edustajan, asiamies Hannu Heikkilän kanssa. (Ruokatieto)