Ruokavallankumous vie kohti keittotaidon perusteita

17.05.2013
Tänään perjantaina vietetään kansainvälistä ruokavallankumouspäivää Food Revoluton Dayta. Sen tarkoituksena on rohkaista ihmisiä opettelemaan ja jakamaan keittotaitoja sekä paikallista ruokatietämystä. Mottona on: Keitä, jaa, elä.

Brittikokki Jamie Oliverin aloitteesta viime vuonna lähtenyt toimintapäivä innosti silloin ruoka-aktiiveja järjestämään yli tuhat tapahtumaa 62 maassa. Oliverin mukaan ruokavallankumousta voi viettää niin perheen kesken omassa kodissa kuin kouluissa, työpaikoilla ja yhteisötapahtumissa.  

Ruokataidot jakoon

Taisin perusasioiden äärelle: laittamaan yhdessä ruokaa tuoreista, paikallisista raaka-aineista ja jakamaan ruokataitoja keskenään.

Keittotaitojen periytyminen sukupolvelta toiselle on katkolla ympäri maailman. Nyt miljoonat ihmiset eivät osaa edes ruuanlaiton perusteita. Toimintapäivän ideana on johdattaa väki taisin perusasioiden äärelle: laittamaan yhdessä ruokaa tuoreista, paikallisista raaka-aineista ja jakamaan ruokataitoja keskenään.  

Oliverin ruokaohjelman nimeä kantavaa vallankumoustoimintaa edistää suuri joukko yhteyshenkilöitä eri maissa. Suomessa ei vielä ole omaa vallankumousmestaria. Tanskassa ja Ruotsissa sen sijaan on. (Ruokatieto)