Normaali versio

Suomalaiset tavoittelevat kestävyyttä luopumatta lihasta

24.10.2014
Suomalaisista viidesosa syö lihaa korkeintaan kerran viikossa tai vain vähän kerrallaan. Kuitenkaan 61 prosenttia väestä ei tyydy eikä aio tyytyä tuohon määrään. Neljäsosa suomalaisista olisi valmis korvaamaan lihaa pavuilla ja linsseillä, osoitti pohjoismainen tutkimus vuodelta 2014.

Kestävän syömisen tavoissa naiset ovat aktiivisempia kuin miehet ja iäkkäät aktiivisempia kuin nuoret. Erikoistutkija Mari Niva Kuluttajatutkimuskeskuksesta kertoo, että ympäristön kannalta kestävästi toimivat erityisesti ne, jotka myös syövät terveellisesti.

"Ympäristön kannalta kestävästi toimivat erityisesti ne, jotka myös syövät terveellisesti."

Lihankulutus on avainasemassa, kun tarkastellaan ruuantuotannon kestävyyttä maailmanlaajuisesti, painottaa neuvotteleva virkamies Marja-Liisa Tapio-Biström maa- ja metsätalousministeriöstä. He puhuivat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen järjestämässä ruokapalveluseminaarissa lokakuussa.

Lue lisää suomalaisten ajatuksista lihasta ja kestävistä ruokavalinnoista Tiedä mitä syöt -pikaoppaasta.
Arjen valinnat ratkaisevatKestävän syömisen suosio kasvaa