Tietohaarukka 2014 tarjoilee ravitsemuksen uusia lukuja

18.09.2014
Mistä ruuista suomalaismiehet saavat eniten kuitua? Montako luomumehiläispesää Suomessa kuhisee? Tiedot selviävät uusimmasta Tietohaarukka 2014 –tilastojulkaisusta.

Tänä vuonna Tietohaarukkaa on laajennettu uusilla ravitsemusta ja taloutta käsittelevillä tilastoilla. Uutta ovat esimerkiksi ateriointiin, terveyskäyttäytymiseen, vitamiinien ja kivennäisaineiden saantiin sekä mehiläisalaan liittyvät tilastot.

Uutta ovat esimerkiksi aterioinnin ja terveyskäyttäytymisen tilastot.

Julkaisun uusimmat tiedot ovat pääosin vuodelta 2013. Vertailun mahdollistamiseksi mukana on myös lukuja aiemmilta vuosilta sekä kansainvälisiä vertailulukuja. Verkkoversion ja pdf:n lisäksi julkaisu on painettu taskuoppaaksi suomen, ruotsin ja englannin kielellä.

Vastuullisuuden lukuja

Tietohaarukka 2014 kokoaa yksiin kansiin keskeiset, tuoreet ruuan tuotantoa ja kulutusta koskevat tilastot. Julkaisu koostuu neljästä osiosta: yleisistä tiedoista, maataloudesta, elintarvikkeista sekä päivittäistavarakaupasta ja ammattikeittiöstä.

Lisäksi tilastot on jaoteltu ruokaketjun vastuullisuuden ulottuvuuksilla ympäristö, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työ ja työhyvinvointi, eläimet ja eläinten hyvinvointi, paikallisuus sekä talous.

Tietohaarukan tuottaa Ruokatieto yhteistyössä Agronomiliiton, Elintarviketeollisuusliiton, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n, Svenska Lantbruksproducenternas centralförbund SLC:n ja ProAgria Keskusten Liiton kanssa. Aineiston tuottamiseen on saatu maa- ja metsätalousministeriön tukea. (Ruokatieto)