Trendiraportti: Ruokaosaaja säteilee katu-uskottavuutta

01.09.2014
Ruoka on uusi musiikki ja katuruoka sen keihäänkärki. Keittäminen on statustaito, jota arvostaa 67 prosenttia suomalaisista. Suomessa kovinta rispektiä nauttivat hyvät leipojat. Kaksi kolmesta suomalaisesta toteaa, että syömämme ruoka kertoo paljon siitä, keitä olemme.

Jopa 72 prosenttia pohjoismaalaisista sanoo olevansa kiinnostunut ruuasta. Joka viides uskoo olevansa tarkasti perillä siitä, mikä nyt on ruuassa kuumaa. Näin kertoo tuore trendiraportti pohjoismaalaisten ruokakäsityksistä.

"Nollahävikki voi olla seuraava huipputrendi."

Ruotsalaisen Kairos Futuren trendiasiantuntija Pernilla Jonssonin mukaan aina etsitään seuraavaa superruokaa, mutta nyt terveyttä katsotaan trendidieettiä laajemmin. Niin terveyden kuin vastuullisuudenkin vuoksi nollahävikki voi olla seuraava huipputrendi.

- Ruma ja maukas hedelmä tai kasvis, koko eläimen syöminen ovat pyrkimystä nollahävikkiin. Lisäksi terveellisenä pidetään nautintoa syömisestä ja tasapainoa elämässä, Jonsson korostaa.

Lue ruokavalintojen muutoksia ennakoiva artikkeli Tiedä mitä syöt -pikaoppaasta.
Ruokavalinnoillasi vaikutat: Ruokaosaajan valinnat trendien harjalla