Normaali versio

Turun Sinapin tuotanto siirtyy Ruotsiin

28.10.2002
Vuodesta 1948 markkinoilla ollut Turun Sinappi valmistetaan ensi vuodesta
lähtien Uppsalassa Ruotsissa. Tuotannon siirto ei vaikuta millään lailla Turun
Sinapin laatuun tai makuun, vakuutetaan Suomen Unileveristä. Yhtiön mukaan
lähes 60 prosenttia Suomen sinappimarkkinoista hallitseva Turun Sinappi säilyy
Suomen markkinoilla tulevaisuudessakin.

Turun Sinappia on Suomessa valmistanut Unileverin sopimusvalmistaja Oy Lunden
Food Ltd. Sitä ennen valmistuksesta vastasi Jalostaja aina vuoteen 1997 saakka.
-Turun Sinappi on kehitetty suomalaisiin makutottumuksiin. Resepti tulee
säilymään muuttumattomana, joten tuotteen maku ei muutu, vakuuttaa johtaja
LEENA SAARINEN Unilever Bestfoodista.

Turun Sinappi on hienojakeinen ja kiiltävä mauste, joka valmistetaan
sinapinsiemenistä jauhamalla ne hienoksi ja lisäämällä joukkoon muun muassa
etikkaa, suolaa ja sokeria. Makuvaihtoehtoja on neljä: mieto, väkevä ja tulinen
sinappi sekä maultaan makea ja väkevä Turun Linnan Sinappi. (Finfood)