Vuoden keittokirjaksi valittiin Passione-teos

24.10.2008
Vuoden keittokirjaksi valikoitui Passione - intohimona italialainen keittiö
-teos. Passionen tekijät ovat Marko Koskinen ja Christer Lindgren, kustantajana
Otava. Valinta julkistettiin torstaina Helsingin Messukeskuksessa, missä ovat
meneillään Helsingin kirjamessut ja Viini, ruoka & hyvä elämä -tapahtuma.

Voittajan valitsi raadin 43 kisaan ilmoitetun keittokirjan joukosta poimimasta
finaalikolmikosta taidemaalari Johanna Oras. Hän perustelee valintaansa muun
muassa esteettisillä syillä:

- Yhden kirjan ääreen palasin yhä uudelleen, vaikka se oli ensi alkuun
täydellisyydessään pelottava. Kirjan kuvat ovat hienoja, ja kirjassa yhdistyy
häkellyttävä ammattitaito intohimoon. Minuun tekee vaikutuksen, jos mihin
tahansa asiaan suhtaudutaan intohimolla.

Oras kiittelee kirjan selkeää, vuodenaikojen vaihtelua seuraavaa jaottelua sekä
erityisesti fatto in casa -osioita, joissa annetaan kotiruuan reseptejä. Muita
reseptejä hän piti haasteellisina, mutta syventymisen jälkeen niihin uskaltaa
tarttua. Myönteistä on myös se, että tekijöiden lupauksen mukaisesti
tarvittavat raaka-aineet ovat saatavilla myös pienen paikkakunnan ruokakaupasta.

Keittokirjaraadin kunniamaininta Linnan pidoista pappilan pöytään -kirjalle

Kilpailun raati palkitsi kunniamaininnalla Kai Linnilän kirjoittaman teoksen
Linnan pidoista pappilan pöytään - Kaari Utrion romaanien herkut. Raadin
puheenjohtaja Raili Koroma Suomen Gastronomien Seurasta toteaa, että kyseessä
ei ole puhtaasti keittokirja.

- Reseptiikka ei tee teoksesta keittokirjaa, mutta se avaa hienosti
kansainvälisen ja suomalaisen ruokakulttuurin taustaa, Koroma kehuu.

Linnilä toteaakin, että hän sai ladattua yhteen kirjaan kaiken, mitä tietää
ruuan historiasta. Koroma muistuttaa, että suomalaisesta ruokakulttuurista
puhuminen on tänä vuonna noussut erityiseen arvoon. (Finfood)

Aiemmin uutisissa:
Kai Linnilän kirja valaisee ruokakulttuurin historiaa (15.9.2008)
Italialaista intohimoa tyylikkäässä paketissa (13.8.2008)