Vuoden parhaat keittokirjat palkittiin

22.11.2002
WSOY:n kustantama Kesän kaunein sato on valittu Vuoden suomalaiseksi
keittokirjaksi. Kirjan tekijä on alastarolainen maatilan emäntä ja yrittäjä
MARGIT HEIKKILÄ. Vuoden käännöskeittokirja on Otavan kustantama Joka kokin
keittokirja, jonka tekijä on ruotsalainen ANNA BERGENSTRÖM. Kirjan ovat
kääntäneet suomeksi ruokatoimittajat RIITTA MUSTONEN ja REIJA YPYÄ. Valinnat
julkistettiin perjantaina avatuilla Ruoka 2002 -messuilla Helsingin
Messukeskuksessa.

- Kesän kaunein sato tuo mieleen lapsuuden tuoksut ja maut. Teos innostaa
poimimaan ja säilömään marjoja ja hedelmiä ja tekemään ruokaa keittiön patojen
äärellä. Kirja sisältää tietoa jopa unohdetuista puutarhan antimista. Se on
perusteellinen keittokirja niin kotikokeille kuin ammattilaisillekin, totesi
palkintoraadin puheenjohtaja, Suomen Gastronomisen Seuran varapuheenjohtaja
RAILI KOROMA.

- Joka kokin keittokirjassa on runsaasti tietoa raaka-aineista ja siinä on
selkeät reseptit. Kirja on helppokäyttöinen, klassinen keittokirja, joka sopii
perusteokseksi vaikkapa nuoreen kotiin, Koroma kertasi vuoden
käännöskeittokirjan valintaperusteita.

Suomen Messut järjesti Vuoden keittokirja -kilpailun nyt viidettä kertaa.
Kilpailuun osallistui tänä vuonna 31 teosta. Palkitut kirjat valitsi
viisihenkinen ruuan ammattilaisista ja kuluttajien edustajista koottu raati.
(Finfood)